Historie, filosofi og religion

Velkommen til spennende studier innen historie, religion og filosofi ved UiA!

Visste du at

• UiA er eneste lærested i Norge som tilbyr studieprogrammet anvendt filosofi med fokus på bruk av filosofi i arbeidslivet
  • Historie-, religion- og filosofistudenter på UiA forberedes på arbeidslivet gjennom emnet Humanister i praksis
  • Forskere ved UiA avslørte falske dødehavsruller

Videoer

Anvendt filosofi, bachelor

Filosofi er å stille de store spørsmålene og reflektere omkring virkelighet, kunnskap, argumentasjon og etiske valg. Anvendt filosofi er filosofi med særlig fokus på filosofiens anvendelsesmuligheter på konkrete praktiske og teoretiske problemstillinger.

Anvendt filosofi, bachelor

Religion, etikk og samfunn, bachelor

Hvordan blir et samfunn der ulike religioner lever side om side? Kan vi ha ulike verdier og leve godt sammen i et samfunn? Bør religion være en privatsak? Bachelorstudiet i religion, etikk og samfunn utvikler din kunnskap og analytiske evner, og gir deg ballast til å delta i diskusjoner og formidler kunnskap til andre.

Religion, etikk og samfunn, bachelor

Religion, filosofi og samfunn, master

Kunnskap om religion, filosofi og samfunn er nøkkelen til å forstå en verden der ulike trosretninger, livssyn og tenkemåter lever side om side. Masterstudiet er opptatt av samspillet, diskusjonene og forskjellene mellom filosofiske og religiøse problemstillinger.

Religion, filosofi og samfunn, master

Historie, master

På masterstudiet i historie lærer du det historiefaglige ”håndverket” og får innsikt i fagets tenkemåter og teori.

Historie, master

Hva sier tidligere studenter?