Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Helse-, sosial- og idrettsfag

Velkommen til spennende studier innen helse-, sosial- og idrettsfag!

Visste du at

  • UiA har landets mest fornøyde sykepleie- og vernepleiestudenter, ifølge Studiebarometeret. 
  • I Grimstad har sykepleiestudentene et "minisykehus" på campus som øvingslokale.
  • UiAs nye senter for helse- og omsorgsforskning i Grimstad, I4Helse, er et samarbeid mellom UiA, kommuner og næringsliv.
  • UiA samarbeider tett med Olympiatoppen Sør som blant annet gir idrettsstudenter tilgang til deres nye og velutstyrte lokaler. 

Videoer

 


Webinar om folkehelsearbeid

Se webinaret om bachelorstudiet i folkehelsearbeid. Webinaret ble sendt 15. mars.

Webinar om folkehelsearbeid

Webinar om ernæring

Se webinaret om bachelorstudiet i ernæring. Webinaret ble sendt 15. mars.

Webinar om ernæring

Webinar om vernepleie

Se webinaret om bachelorprogrammet i vernepleie. Webinaret ble sendt 16. mars.

Webinar om vernepleie

Sykepleie, bachelor

UiA er blant studiestedene i landet som utdanner flest sykepleiere, og har meget godt fag- og studentmiljø på begge campus. Som student ved UiA får du tilgang på det aller fremste av undervisningsteknologi i helse-Norge. 

Sykepleie, bachelor

Sykepleie, bachelor

Velg å studere sykepleie dersom du ønsker å arbeide med mennesker, ta ansvar og vise omsorg. Gjennom praksis og praksisrettet undervisning får du mye erfaring med hvordan det er å jobbe som sykepleier gjennom studiet. 

Sykepleie, bachelor

Vernepleie, bachelor

Vernepleie er studieprogrammet for deg som ønsker å jobbe med mennesker med ulike former for funksjonsvansker, og som vil være med å gjøre hverdagen deres bedre. 

Vernepleie, bachelor

Folkehelsearbeid, bachelor

Bachelorprogrammet i folkehelsearbeid fokuserer på forebyggende og helsefremmende arbeid, for eksempel på en arena eller til en målgruppe.

Folkehelsearbeid, bachelor

Ernæring, bachelor

Ernæring er studiet for deg som er interessert i mat, kosthold og ernæring og ønsker å forstå mer av sammenhengen mellom kosthold og helse. 

Ernæring, bachelor

Idrett

I løpet av idrettsstudiet vil du få en bred praktisk innføring i mange ulike idretter, som blant annet ballspill, alpint, friluftsliv, svømming, friidrett og andre tidsaktuelle bevegelsesformer, i tillegg til teori innenfor samfunnsfaglige og biologiske emner.

Idrett

Friluftsliv

Gjennom årsstudiet i friluftsliv får du anledning til å fordype deg i friluftsliv med fokus på norske tradisjoner i ulike årstider, gjennom både praktiske og teoretiske emner. 

Friluftsliv

Klinikklaboratoriet på Campus Grimstad gir deg tilgang til den aller fremste undervisningsteknologien i helse-Norge. Se laboratoriet i 3D-visning her.

Chat med studentene våre