Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Andreas S. Sjøen

Andreas S. Sjøen
Rytmisk musikk, Masterprogram
Fakultet for kunstfag
11. desember 2019

Studioarbeid

Mitt engasjement som trommeslager i Rolf Kristensens nye innspillingsprosjekt.

Jeg ble tidligere i høst spurt om å bidra i Rolf Kristensens prosjekt "Standards and Remixes", noe jeg med glede takket ja til.

Ved første innspillingsøkt, den 17. Oktober, fokuserte vi på å 'fargelegge' med lyder og teksturer over et par remikser av Lars Kristian Lia. Spillemessig tok vi referanser fra ECM-innspillinger, hvor trommeslagere ofte har en fargeleggende rolle kontra en typisk 'timekeeping'-rolle. Dette er et landskap jeg trives godt i; man føler seg mer som en pianist enn som trommeslager, og musiserer dermed på en annen måte enn man vanligvis gjør. Jeg la dessuten et par hip hop-grooves over noen bassriff. Vi prøvde ut forskjellige trommestikker, rytmevarianter og lyder i de forskjellige delene av låten. Rolf fungerte som produsent, og vi hadde en dialog på retningen han ønsket.

Den 11. November var vi samlet fullt band, med Håvard Henriksen på bass, og Bruno Gagro på tangenter. Vi gjorde et grunnkomp på standardlåten This Masquerade. Det ble gjort noen få tagninger før vi ble fornøyd. Vi utforsket grooven til låten, og Rolf gav oss innspill hele veien.

16. og 17. Desember går vi igjen inn i studio for å gjøre nye versjoner av standardlåter. Også denne gang med Henriksen på bass. Dessuten Kari Iveland på vokal, og Rolf blir med på elgitar. Eric Pettersen har vært lydmann gjennom alle øktene.

Det har vært både trivelig og givende å bidra i prosjektet så langt, og jeg ser frem til sluttproduktet!

Andreas S. Sjøen