Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Line Pettersen og Julie Nordli

Line Pettersen og Julie Nordli
Folkehelsevitenskap
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
08. desember 2020

Skills for Life - utvikling av et universitetsemne med fokus på kosthold, matlaging og bærekraft

Forskning viser at studenter ved Universitetet i Agder har et suboptimalt kosthold bestående av et for lavt inntak av frukt, grønnsaker, fet fisk og fullkornsprodukter. Målet med Skills for Life-prosjektet er å kunne tilby et livsmestringsemne som kan gi alle studenter en gøy og enkel innføring i hva som er sunt å spise, hvorfor vi bør spise sunt og hvordan vi kan spise sunt i praksis.

Skills for Life er et prosjekt som retter seg mot studentene ved Universitetet i Agder. Det overordnede målet er at prosjektet skal ha en gunstig innvirkning på studentenes egen helse, deres fremtidige barns helse og planetens helse (klima- og miljøhensyn). For å oppnå dette skal det utvikles et studiepoenggivende universitetsemne med navn «Skills for Life». Hensikten med emnet er å fremme studentenes kunnskaper, ferdigheter og kompetanse innenfor kosthold, matlaging og bærekraft.

Vår rolle i prosjektet har vært å utvikle undervisningsopplegget som skal brukes i det fremtidige Skills for Life-emnet. Undervisningsopplegget inneholder ti økter med tilhørende læringsmål, verktøy, diskusjonsoppgaver og læringsaktiviteter. Øktene består av ulike temaer og undervisningsmetoder, med en praktisk tilnærming til teorien. I tillegg har vi utviklet oppskrifter i tråd med Helsedirektoratets kostråd som er tilpasset målgruppen med tanke på pris, vanskelighetsgrad, antall ingredienser, utstyr og tid.

Deltakelsen i dette forskningsprosjektet har gitt oss verdifull erfaring innen prosjektarbeid og kursutvikling. Vi vil på det sterkeste anbefale andre studenter å engasjere seg som forskningsassistenter!