Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Benedikte Kløw Askedalen

master i rytmisk musikk
Fakultet for kunstfag
09. desember 2021

Samarbeid mellom UiA og Birmingham City university

Sammen med medstudenter har vi fått være med på et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Agder og Birmingham City university. Vi har spilt inn improvisasjoner oppå materiale fra bandet Stillefeldt (UK) som skal bli ferdigstilt til et album eller flere låter. Kurator er Jan Bang.

Jeg heter Benedikte og er vokalist og låtskriver med en pågående mastergrad i låtskriving ved Universitetet i Agder. Jeg og noen av mine medstudenter ble kontaktet av Jan Bang tidlig i høst og ble invitert til å bidra på et samarbeidsprosjekt mellom Birmingham City University og Universitetet i Agder. Planen for prosjektet er et album med bandet Stillefeldt under ledelse av phd-kandidat Chris Mapp, så for meg var dette veldig artig å få være med på.

 

Vi fikk beskjed om at vi kunne velge å forberede noe eller ikke, og da valgte jeg å vente med å høre innspillingene til dagen i studio. Sammen med gitarist Eirik Lindtner dro vi til Jan Bangs studio på Odderøya den 19. november for å spille inn. Det var en ny og spennende arbeidsmåte for meg, da jeg er mest vant til å improvisere vokal live og spille på det de andre spiller. På dette prosjektet var det derimot slik at deler av innspillingene allerede var på plass i form av at musikerne fra Birmingham hadde spilt inn og sendt til Jan Bang og Erik Honorè for bearbeiding av stoffet. De hadde igjen satt sammen flere låter eller landskap som vi kunne legge de vi ønsket på.

 

Jeg opplevde det som en frihet å kunne uttrykke følelser og tanker igjennom improvisasjonen mens jeg hørte låtene for første gang. Etterhvert kom også Canberk Ulas som spiller duduk, og vi både hørte på og spilte videre på hverandres improvisasjoner.  Det var en svært hyggelig dag der jeg lærte mye om hvordan man kan jobbe i studio, og opplevde læringsmiljøet som trygt og passe utfordrende. Jeg ser veldig fram til å høre de ferdigstilte verkene!