0
Hopp til hovedinnhold

Kristine Hoff

Kristine Hoff
Rytmisk musikk, bachelor i elektronisk musikk
Fakultet for kunstfag
20. mai 2020

Punkt Birmingham

Deltakelse på Punkt Birmingham.

I mars skulle jeg, sammen med mine medstudenter Kristian Isachsen, Simen Løvgren og Lars Kristian Lia, ha deltatt på «Punkt Birmingham». Festivalen, som var en internasjonal forlengelse av Punktfestivalen i Kristiansand, ble dessverre kansellert grunnet COVID-19.

Formålet med deltagelsen på festivalen var å dele kunnskap om såkalt live sampling og live remix med rytmiske studenter ved Birmingham City University (BCU). I tillegg skulle vi opptre sammen med BCU-studenter, delta på flere workshops og overvære flere konserter under festivalen.

De to siste årene har jeg hatt impro-samspill, ledet av rytmisk professor Jan Bang. Der har jeg fått erfaring med live sampling, live remix, kombinert med improvisasjon. Å være med i denne samspillgruppa har utviklet mine ferdigheter og kunnskaper om å spille improvisert laptop-basert livemusikk både alene, sammen med andre laptop-studenter, eller i kombinasjon med rytmiske instrumentalister og vokalister – i mindre og større konstellasjoner. I tillegg til at jeg har lært ulike metoder og fremgangsmåter til improvisasjon rent musikalsk sett, har jeg også lært en hel del om de tekniske aspektene ved å fremføre musikk med laptop.

Det hadde vært svært spennende å få delta på Punkt Birmingham, både for å spille og for å kunne knytte kontakt med internasjonale kontakter, samarbeidspartnere og aktører. Det var derfor svært trist å få overbrakt nyheten om kanselleringen av Punkt Birmingham. Når koronasituasjonen har roet seg håper jeg likevel at festivalen kan gjennomføres som planlagt. 

Kristine Hoff