Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Paula Brouwer og Jostein Nevervei

Paula Brouwer og Jostein Nevervei
Bachelor i kommunikasjon
Fakultet for humaniora og pedagogikk
01. august 2022

Produksjon av undervisningsfilm

Vi er to studenter, Jostein Nevervei (22) og Paula Brouwer (25), som nettopp har fullført andre året på bachelor i kommunikasjon med medieproduksjon som studieretning. I løpet av dette semesteret har vi produsert en undervisningsfilm til prosjektet «Intermezzo – dialogisk mellomrom i lokale planprosesser», som er støttet med midler fra Kommunal- og Distriktdepartementet og Universitet i Agder (UiA).  

 

Prosjektet går ut på å samle sammen innbyggerne og kommunale aktører til et felles rom, der de sammen kan dele erfaringer og kunnskaper om bærekraftig byutviklingsprosjekter. I denne sammenheng har det blitt arrangert to verksteder i Oslo, i samarbeid med Bykuben. Det første verkstedet tok sted i mars, der innbyggerne presenterte sine prosjekter til kommunen. Senere i april ble det andre verkstedet arrangert, hvor kommunen presenterte sine prosjekter til innbyggerne. Undervisningsfilmen har derfor som formål om å få frem samarbeid mellom innbyggerne, som ønsker å ta initiativ på bærekraftige by og utviklingsprosjekter, og hvordan kommunen kan imøtekomme disse behovene fra innbyggerne.  

For mer informasjon om prosjektet se: https://eduaction.no/prosjekter/norge/intermezzo-dialogiske-mellomrom-i-lokale-planprosesser/ 

Denne undervisningsfilmen tar for seg verksted nummer to. Her har vi gjennomført en rekke intervjuer med både innbyggere og kommunale aktører. Videre filmet vi det som sto på programmet den dagen. Dette gjennomførte vi i april og i løpet av juni måned har vi sittet med redigering.  

Undervisningsfilmen ble gjennomført i samarbeid med institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging, mediesenteret og studenter på bachelor i kommunikasjon ved UiA. Vi har blant annet fått låne kamerautstyr og anledning til å benytte redigeringsrommet UiA har disponibel. Dette samarbeidet har fungert utrolig godt. 

Vår opplevelse har vært mange. Vi sitter igjen med masse ny kunnskap om videoproduksjon, alt fra planleggingsprosessen, foto, klipping og mye mer. Dette har også gitt oss en innsikt i hva vi vil møte i arbeidslivet etter endt studie. I tillegg til dette har vi også fått et innblikk i hvordan kommunen arbeider med bærekraftig byutvikling, samt hvordan UiA er med på å skape møteplasser.    

Filmen finner dere her: https://video.uia.no/media/t/0_1ov2txng