Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Kristian Frostad

Kristian Frostad
Master, utøvende rytmisk musikk
Fakultet for kunstfag
05. november 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som gitarist og kapellmester i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

Jeg hadde gleden av å bli forespurt jobben som gitarist og kapellmester for Låtskriveraften Spesial under forskningsdagene.
Temaet for kvelden var "Something old, something new, something borrowed, something blue", hvor artistene ble utfordret til å spille nye, gamle og lånte låter.
Min oppgave gikk ut på å innhente og lede et backingband for kveldens tre artister: Mette Leira, Hans Martin Austestad og Torun Eriksen.
Disse tre artistene har hvert sitt særegne musikalske uttrykk, noe som resulterte i en bred sjangermessig spennvidde iløpet av den 90 minutter lange konserten.
Det ble presentert låter innenfor visesang, jazz, gospel, country og hip-hop.
Et så stort sjangermessig spenn byr på flere spennende utfordringer for oss i backingbandet.
Det krever ikke bare at vi håndterer mange ulike musikalske sjangere, men også at vi evner å ivareta og foredle de ulike artistenes særpreg, uttrykk og musikalske åndsverk på en tilfredsstillende måte. Det krever også at bandet klarer å omstille seg raskt underveis i konserten, både musikalsk og teknisk.
Torun Eriksen hadde også med seg sin faste bassist Kjetil Dalland. Disse har over lang tid opparbeidet seg et sterkt særpreg som duo, et uttrykk vi prøvde ivareta med kveldens utvidede besetning.
Ikke nok med at det ble en fin konsertopplevelse både for publikum og de på scenen - denne typen arbeid er også særdeles relevant for min masteroppgave, som blant annet tar for seg multi-instrumentalisme, samt idiomatikk vs musikalsk personlighet som innleid musiker.

Bandet:
Kristian Frostad - Kapellmester, Gitar, Pedalsteel, Kassegitar
Håvard Henriksen - Elbass
Birk Gjermundbo - Keys
Nikolas Dossev - Saxofon, synth og samples
Andreas S. Sjøen - Trommesett