0
Hopp til hovedinnhold

Andreas Sjøen

Andreas Sjøen
Master, utøvende rytmisk musikk
Fakultet for kunstfag
01. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som trommeslager i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

Vi var del av husbandet for anledningenen. Konserten var tredelt; vi spilte sammen med tre artister: Torun Eriksen, Hans Martin Austestad og Mette Leira.

Prosjektet var interessant med tanke å spille originallåter fra 3 vilt forskjellige artister. Det tvang oss til å omstille oss til enhver sjanger som hver enkelt artist ønsket å utøve. Det ble noe country, noe jazz, hip hop og visesang osv. Jeg trives godt i forskjellige sjangere, ettersom hver sjanger har forskjellige tenkemåter og tradisjoner. Det blir en personlig utfordring å se hvor godt man klarer å omstille seg fra låt til låt. Temaet for konserten var "Something old, something new, something borrowed, something blue". Det var spennende å se hvilken tilnærming hver enkelt artist hadde til låtskriving, og hvor forskjellige resultatene ble.

Torunn Eriksen hadde dessuten med seg Kjetil Dalland som bassist, som bidro i realiseringen av Eriksens musiske intensjoner. Her måtte vi måtte forholde oss til begge to under innøving og utøving, som også utgjorde en interessant dynamikk i bandet.

 

Bandet:

Kristian Frostad - Kapellmester, Gitar, Pedalsteel, Kassegitar

Håvard Henriksen - Elbass

Birk Gjermundbo - Keys

Nikolas Dossev - Saxofon, synth og samples

Andreas S. Sjøen - Trommesett