Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Bernt Aker Støvland

Bernt Aker Støvland
Idrettsvitenskap
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
15. februar 2021

Fysiske tester for Oilers

Min interesse for det fysiologiske på lab og på felt har blitt stor de siste snart fem årene jeg har studert idrett. I november 2020 ble jeg spurt om jeg kunne vært interessert i å delta som forskningsassistent som testleder i et forskningsprosjekt. Selv for en masterstudent som snart er ferdig, så ble dette en gylden mulighet for å kunne tilegne meg nye erfaringer, kunnskap og ikke minst mer lærdom rundt lab-arbeid på felt.

Min rolle i denne datainnsamlingen var å være testleder i sprint på 30m, på innendørs bane i vikinghallen og inne på DNB arena som er ishockey banen til Oilers. Ved 30m sprint test så ble det brukt «Musclelab system photoceller» som var koblet opp til et nettbrett med programvaren sånn at vi fikk inn resultater, og fikk dermed lagret dem raskt mellom hver utøver. Etter endt datainnsamling så var min oppgave å samle alle resultatene fra sprinten på bane og is fra Musclelab programmet inn i et Excel dokument for å få oversikt og for å kunne analysere data.

 

Det å kunne bidra på et forskningsprosjekt som både inngår reising, et nytt miljø og ikke minst en idrett som er ny for meg, har vært veldig spennende å være med på.

Dette ble gjort sammen med flere andre forskere der jeg fikk jeg erfare det å være testleder i en større gruppe som gjør at opplegget ble interessant og lærerikt på tvers av kunnskap. Samtidig så har denne muligheten gitt meg flere erfaringer med lab arbeid ute i felt som bygger videre på den praktiske kompetansen min og ikke minst mulighet for å kunne anvende teoretisk kunnskap.