Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Nora Maria Becker & Stian Hanssen Lande

Nora Maria Becker & Stian Hanssen Lande
Multimedia og Læringsteknologi
Fakultet for teknologi og realfag
22. juni 2022

Forskningsprosjekt - The history of musical instruments

Vi heter Nora Maria Becker (25) og Stian Hanssen Lande (25). Vi har begge en bachelor i Multimedieteknologi og -Design, og vi skal gå siste året på masteren i Multimedia og Læringsteknologi, høst 2022 og vår 2023. Vi var så heldig å bli spurt om å delta på dette prosjektet om musikkhistorie.

Prosjektet handlet om å spille inn foredragene i serien “Kultur retur - The journey of music through time and space” til Sigbjørn Nedland - en norsk musikkjournalist og musikkprodusent. Han har holdt en rekke foredrag på norsk som han nå har oversatt til engelsk. Foredragene handler om musikkhistorie og hvordan musikk har reist over hav og land, gjennom tid og rom. Målet med prosjektet var å filme disse foredragene slik at kunnskapen ikke mistes, og at de kan bli lettere tilgjengelig for andre å se.

Oppgaver vi har vært involvert i har gått ut på å planlegge, sette opp og å ta video og lydopptak av foredragene, samt redigere og klippe de sammen til ferdige videoer. Dette inkluderer også oppsett av kamera, lys, mikrofoner, og tilhørende utstyr i et av UiA sine studioer i Grimstad. Utstyret som ble brukt under filming var Sony A7s ii videokameraer, Sennheiser EK 100 myggmikrofon, og LedGo lys som ble brukt til trepunkts lys oppsett. Programmer som ble brukt for å redigere var Adobe programmene; Premiere Pro, Audition og After Effects.

Læringsverdier som projektdeltakelsen har gitt og vi tar med oss videre fra dette prosjektet er; organisering og planlegging av en videoproduksjon, god teamarbeid, løse problemer som kan oppstå, og være fleksible. I tillegg så lærte vi også mye spennende innenfor musikkhistorie. :)