0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

11. november 2019

Slettsnok i Kristiansand

Etter fullført bacheloroppgave hvor vi studerer den genetiske variasjonen på slettsnok i Kristiansand utvides studien med fire nye markører for mikrosatelitter.

Det er få tilsvarende studier gjort på slettsnok i Europa, og ingen tidligere DNA-studier har blitt gjort i Norge.

Forskningsprosjektet ble gitt midler gjennom "Student i forskning".

05. november 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som gitarist og kapellmester i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

05. november 2019

Groovebasert musikk med kvintolunderdeling

Om mine erfaringar frå kvintolprosjektet til PhD-stipendiat og trommeslager Jan Inge Nilsen. 

05. november 2019

Samtaler rundt helvete

Den 20. Oktober ankommet vi på master i kunstfag Bergen By der vi skulle delta i BIT Teatergarasjens festival; Meteor 2019. Vår deltagelse var et samarbeid med kunstneren Michikazu Matsune og hans prosjekt What The Hell. I løpet av uken jobbet vi inne i studio og ute i det offentlige rom. Prosjektet resulterte i interessante samtaler i det offentlige rom.

30. oktober 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt der musikere blir satt sammen i nye omgivelser. 

30. oktober 2019

«What the Hell» - Meteor 2019

 

 

 

18. oktober 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt som går ut på å sette en gruppe instrumentalister sammen i en ny setting.

11. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Låtskriveraften Spesial: - "Etter en slik prosess er det delig å høre applausen fra salen, for da vet man at det man har jobbet med så lenge endelig har nådd ut til noen andre."

01. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som trommeslager i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

20. september 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt hvor musikere med forskjellig bakgrunn ble satt sammen i en utypisk gruppesammensetning. Sammen med prosjektets leder Bjørn Charles Dreyer (Phd. v/UiA) på el-gitar, skulle ensemblet med symfonikere og laptop-musikere improvisere musikk med mål om å skape ett hittil uhørt sound. Prosjektet ble gjennomført som en konsertserie på Vaktbua, bestående av tre konserter.

17. september 2019

Heavy Listening

Jeg har hatt gleden av å få delta i et forskningsprosjekt i regi av Bjørn Charles Dreyer, knyttet til elektronisk samtidsmusikk.

12. september 2019

Barnehagers rolle i integrering av flyktningbarn

I denne studien har jeg fulgt doktorgradsstipendiat Eric Kimathi på hans interjuer med ansatte og foreldre i en mottaksbarnehage og en "vanlig" barnehage. Med individuelle intervjuer og fokusgruppeintervjuer, som har mer form som en samtale, har vi kommet nærmere innpå en verden som var ganske ukjent for oss begge. 

29. august 2019

Togetherness - Vibrant Matter Collective

Togetherness – Vibrant Matter Collective er et forskningsprosjekt som har som hensikt å skape møterom hvor «grønne skift» kan finne sted med utgangspunkt i andre perspektiv enn de menneskesentrerte. Prosjektet samlet kunstnere, forskere og et nabolag med folk med ulik bakgrunn og alder ukentlig i et halvt år, fra januar til juni i 2019. Det var et kunstfagforankret prosjekt, men forskere fra biologi, havteknologi, og teknologi var også samarbeidspartnere. Prosjektet var ledet av prof. Tony Valberg ved fakultet for kunstfag på UiA.

20. august 2019

Godt Begynt

Jeg har fått gleden av å assistere et prosjekt som heter `God Begynt – barn og unge i Agder´, på vegne av Institutt for sykepleievitenskap. Dette handler om at barn og unge skal optimalisere sin helse i hverdagen, ved hjelp av gode instanser som helsestasjon og skolehelsetjeneste. Målet i prosjektet er å få best mulig innsikt i hvordan barn og unge faktisk har det i hverdagen sin, ved hjelp av gode forskere, med blant annet spørreundersøkelser. 

20. august 2019

Book project

The book covers the impact of channel aggregation (CA) and channel fragmentation (CF) on traffic flows, which is studied via analytical
models, simulations, and test-bed implementations.

01. august 2019

Hva skjer når masterstudenter inkluderes i forskningsprosjekter?

Vi er fire masterstudenter, Emelie Langemyr Eriksen, Maria Aslaksen, Maria Tønnessen og Zelia Moss, som i løpet av vinteren og våren har fått et innblikk i hvordan det kan være å jobbe som forskere ved Universitetet i Agder. Samtidig som vi har arbeidet med masteroppgavene våre, alle om digitalisering i ulike næringer, har vi vært del av en etablert forskergruppe ved UiA og bidratt i forskningsprosjektet DIGI, støttet av Forskningsrådet.

01. august 2019

Profet i eget land

Innlegget mitt handler om mitt arbeid rundt det å fremføre en monolog, som del av markeringen rundt avdukingen av Elsa Laula skulpturen i Mosjøen – Vefsn kommune – Nordland den 6. Februar

27. juni 2019

Oversetting

Jeg har deltatt i et forskningsprosjekt ved UiA som forsker på hvordan oversettere jobber.

Kontakt

Webredaksjonen