Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

30. oktober 2019

«What the Hell» - Meteor 2019

 

 

 

18. oktober 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt som går ut på å sette en gruppe instrumentalister sammen i en ny setting.

11. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Låtskriveraften Spesial: - "Etter en slik prosess er det delig å høre applausen fra salen, for da vet man at det man har jobbet med så lenge endelig har nådd ut til noen andre."

01. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som trommeslager i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

20. september 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt hvor musikere med forskjellig bakgrunn ble satt sammen i en utypisk gruppesammensetning. Sammen med prosjektets leder Bjørn Charles Dreyer (Phd. v/UiA) på el-gitar, skulle ensemblet med symfonikere og laptop-musikere improvisere musikk med mål om å skape ett hittil uhørt sound. Prosjektet ble gjennomført som en konsertserie på Vaktbua, bestående av tre konserter.

17. september 2019

Heavy Listening

Jeg har hatt gleden av å få delta i et forskningsprosjekt i regi av Bjørn Charles Dreyer, knyttet til elektronisk samtidsmusikk.

12. september 2019

Barnehagers rolle i integrering av flyktningbarn

I denne studien har jeg fulgt doktorgradsstipendiat Eric Kimathi på hans interjuer med ansatte og foreldre i en mottaksbarnehage og en "vanlig" barnehage. Med individuelle intervjuer og fokusgruppeintervjuer, som har mer form som en samtale, har vi kommet nærmere innpå en verden som var ganske ukjent for oss begge. 

29. august 2019

Togetherness - Vibrant Matter Collective

Togetherness – Vibrant Matter Collective er et forskningsprosjekt som har som hensikt å skape møterom hvor «grønne skift» kan finne sted med utgangspunkt i andre perspektiv enn de menneskesentrerte. Prosjektet samlet kunstnere, forskere og et nabolag med folk med ulik bakgrunn og alder ukentlig i et halvt år, fra januar til juni i 2019. Det var et kunstfagforankret prosjekt, men forskere fra biologi, havteknologi, og teknologi var også samarbeidspartnere. Prosjektet var ledet av prof. Tony Valberg ved fakultet for kunstfag på UiA.

20. august 2019

Godt Begynt

Jeg har fått gleden av å assistere et prosjekt som heter `God Begynt – barn og unge i Agder´, på vegne av Institutt for sykepleievitenskap. Dette handler om at barn og unge skal optimalisere sin helse i hverdagen, ved hjelp av gode instanser som helsestasjon og skolehelsetjeneste. Målet i prosjektet er å få best mulig innsikt i hvordan barn og unge faktisk har det i hverdagen sin, ved hjelp av gode forskere, med blant annet spørreundersøkelser. 

20. august 2019

Book project

The book covers the impact of channel aggregation (CA) and channel fragmentation (CF) on traffic flows, which is studied via analytical
models, simulations, and test-bed implementations.

01. august 2019

Hva skjer når masterstudenter inkluderes i forskningsprosjekter?

Vi er fire masterstudenter, Emelie Langemyr Eriksen, Maria Aslaksen, Maria Tønnessen og Zelia Moss, som i løpet av vinteren og våren har fått et innblikk i hvordan det kan være å jobbe som forskere ved Universitetet i Agder. Samtidig som vi har arbeidet med masteroppgavene våre, alle om digitalisering i ulike næringer, har vi vært del av en etablert forskergruppe ved UiA og bidratt i forskningsprosjektet DIGI, støttet av Forskningsrådet.

01. august 2019

Profet i eget land

Innlegget mitt handler om mitt arbeid rundt det å fremføre en monolog, som del av markeringen rundt avdukingen av Elsa Laula skulpturen i Mosjøen – Vefsn kommune – Nordland den 6. Februar

27. juni 2019

Oversetting

Jeg har deltatt i et forskningsprosjekt ved UiA som forsker på hvordan oversettere jobber.

19. juni 2019

Forskningsprosjekt om oversetting

Vi var fire studenter som fikk være med på et forskningsprosjekt som tok for seg hvordan oversettere tenker, og hvor mye man kan oversette sammenhengende uten å stoppe. 

12. juni 2019

Genuskonferansen 2019

Jeg hadde et inntrykk av at konferanser stort sett består av sitting, lytting og store mengder kaffe, men denne helgen var annerledes

 

12. juni 2019

Erfaring fra tolkning av arbeidsledige polske

Det var den fjerde april jeg fikk først informasjon om dette prosjektet, og som en innfødt polsk statsborger som har bodd i Norge lengre enn halvparten av livet mitt ble jeg veldig interessert i hva prosjektet dreier seg om. Dette til slutt ble en ganske uforventet måte å bli bedre kjent med mine mindre heldige landsmenn. 

12. juni 2019

Genuskonferansen 2019

Jeg hadde et inntrykk av at konferanser stort sett består av sitting, lytting og store mengder kaffe, men denne helgen var annerledes

 

12. juni 2019

Korsang og sangtrygghet for lærerstudenter

GLU-studenter med musikkfordypning har deltatt i en undersøkelse av hvordan det å synge i kor som obligatorisk del av studiet kan innvirke på utvikling av "sangtrygghet" – som trengs for at de som fremtidige lærere skal være fortrolige med å lede sang i klasserommet.

Kontakt

Webredaksjonen