Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

10. desember 2019

Universiteters samfunnsvirkning i Norden

Universiteter opplever stadig større eksternt press om å kunne gjøre rede for den effekten forskningen deres har på samfunnet, og for å drive forskning som svarer til relevante samfunnsproblemer. De formelle kravene til at man skal vise samfunnsansvar og samfunnets effekt i forskningsprosjekter er økende. Hvordan forholder nordiske universiteter seg til disse formelle kravene, og hvordan tolkes samfunnsrollen til universiteter i universitetenes egne formelle og uformelle rammer? 

10. desember 2019

Performance i Bergen

I dette blogginnlegget skriver jeg om min opplevelse om "What the hell" performance i Bergen. 

10. desember 2019

Praksis på sykehjem. Den nye favoritten blant sykepleierstudenter i Agder?

Les hvordan vi har forandret og forbedret praksis på sykehjem for sykepleierstudenter i Agder.

10. desember 2019

KAM PROJECT

This project is about assessing the impact of a new regulation which require auditors to disclose those matters that, in the auditor’s professional judgement, were of most significance in the audit of the financial statements. The new regulation came into force in 2016, thus the project evaluated the issues relating to audit before and after the new rules.

10. desember 2019

Barndom og uteaktivitet

Jeg har jobbet med å transkribere intervjuene til Merete Lund Fasting sitt prosjekt om betydningen av lek. Da Fasting skrev sin doktorgrad, var hun med en gruppe tiåringer over flere dager for å se hvordan de forholdte seg til naturen i sin lek. Fjorten år senere tar hun kontakt med de samme for å bringe frem gamle minner, og for å snakke om hva naturen og lekenhet betyr for dem i dag. De går sammen gjennom skolegården og inn til uteskoleområdet der de lekte som barn, og snakker om hvilke følelser de kjenner på når de kommer tilbake etter så mange år.

10. desember 2019

Regner det i Helvete?

Den 20-27. Oktrober var vi i Master i Kunstfag ved UiA på tur til Bergen for å delta i Meteor 2019 Teaterfestival, og for å utføre et prosjekt kalt "What the Hell" av Michikazu Matsune.

04. desember 2019

800 årsrapporter senere ...

Denne høsten har jeg hatt glede av å få ta del i dette prosjektet, som gikk ut på hente ut informasjon fra årsberetningen til selskaper notert på Oslo Børs- Dette blogginnlegget marker slutten på mitt bidrag i den forbindelse.

04. desember 2019

What the hell Bergen

Kunstfag tok turen til Bergen fra 20-27. Oktober, for å delta på Meteor 2019, en internasjonal teaterfestival.

04. desember 2019

Helvete løs i Bergen by!

Ansvarsfraskrivelse – vi er ikke i Bergen for å spre jævelskap. Den 20. Oktober 2019 reiste vi i førsteåret Master i Kunstfag fra Universitetet i Agder til Bergen for å gjennomføre et nytt innslag i Michikazu Matsunes performanceserie What the Hell.

26. november 2019

Siste tanker rundt prosjektet

Nå nærmer vi oss slutten, og jeg kan si hvordan dette prosjektet forandret mine syn på enkelte ting. 

26. november 2019

Moderne skillingsviser

Eg har hatt gleda av å delta i eit forskingsprosjekt som omhandlar moderne skillingsviser. Her fekk eg og ein medstudent bryne oss på transkribering av eit intervju med den kjende radiosatirikaren Else Michelet. 

21. november 2019

Moderne skillingsviser

Moderne skillingsviser er eit prosjekt innanfor forskingsgruppa som arbeidar med songlyrikk. Else Michelet har vore ein av dei store satirikarane i NRK radio.

11. november 2019

What the hell

Første semester på master i kunstfag består av to emner, et tverrfaglig kunstnerisk og et vitenskapsteoretisk og metode. I emnet tverrfaglig kunstnerisk arbeid har studentene deltatt på workshop innenfor ulike kunstretninger ledet av gjestelærere med høy erfaring innenfor sitt område. En av disse ble ledet av performancekunstneren Michikazu Matsune og her fikk studentene utfordret seg både internt i gruppa og i offentlig rom. Resultatet ble fremført på Meteor - internasjonale teaterfestival i regi av Bit teatergarasjen i Bergen.

11. november 2019

Slettsnok i Kristiansand

Etter fullført bacheloroppgave hvor vi studerer den genetiske variasjonen på slettsnok i Kristiansand utvides studien med fire nye markører for mikrosatelitter.

Det er få tilsvarende studier gjort på slettsnok i Europa, og ingen tidligere DNA-studier har blitt gjort i Norge.

Forskningsprosjektet ble gitt midler gjennom "Student i forskning".

05. november 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som gitarist og kapellmester i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

05. november 2019

Groovebasert musikk med kvintolunderdeling

Om mine erfaringar frå kvintolprosjektet til PhD-stipendiat og trommeslager Jan Inge Nilsen. 

05. november 2019

Samtaler rundt helvete

Den 20. Oktober ankommet vi på master i kunstfag Bergen By der vi skulle delta i BIT Teatergarasjens festival; Meteor 2019. Vår deltagelse var et samarbeid med kunstneren Michikazu Matsune og hans prosjekt What The Hell. I løpet av uken jobbet vi inne i studio og ute i det offentlige rom. Prosjektet resulterte i interessante samtaler i det offentlige rom.

30. oktober 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt der musikere blir satt sammen i nye omgivelser. 

Kontakt

Webredaksjonen