Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

24. april 2020

Skillingsvise og gotisk skrift

På 17- og 1800-tallet ble det skrevet med gotisk skrift. Når vi i dag skal forholde oss til kildemateriale fra den tida kan det være nødvendig å bruke litt tid på å oversette skrifta til latinske bokstaver. Det er det jeg og en medstudent har gjort for forskningsgruppa for skillingsviser denne våren.

01. april 2020

European Creative Futures

Et kreativt samarbeidsprosjekt i Cork Irland med samarbeid mellom studenter fra ulike faglige og kulturelle Bakgrunner.

01. april 2020

Hvordan kan man bruke metoder fra teater for å jobbe med klassisk musikk?

Jeg kommer fra et veldig tradisjonsrikt fagfelt, nemlig klassisk musikk. I møte med en moderne verden som ønsker seg nyskapning, tverrfaglighet og multimodalitet kan det være utfordrende å utvikle fagfeltet, og samtidig bevare den rike klassiske tradisjonen. Finnes det fortsatt en interesse for denne musikken, skrevet for hundrevis av år siden? Kan man skape nye ting, men fortsatt bevare tradisjonen?

01. april 2020

WINDPLAN forskningsassistent

WINDPLAN er et større forskningsprosjekt ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging. I Norge blir størstedelen av vindkraftsøknader gjenstand for store konflikter, som fører til at de fleste søknader enten blir overklaget eller trukket tilbake. Konsesjonsprosessen tar gjerne fem til åtte år. Landbasert vindkraft viser både ambisiøs nasjonal politikk for fornybar energi, og lokal opposisjon. WINDPLAN har som mål å utvide forståelsen av konflikter knyttet til utbyggingen av vindkraft i Norge. 

31. mars 2020

Hvordan kan man bruke metoder fra teater for å jobbe med klassisk musikk?

Jeg kommer fra et veldig tradisjonsrikt fagfelt, nemlig klassisk musikk. I møte med en moderne verden som ønsker seg nyskapning, tverrfaglighet og multimodalitet kan det være utfordrende å utvikle fagfeltet, og samtidig bevare den rike klassiske tradisjonen. Finnes det fortsatt en interesse for denne musikken, skrevet for hundrevis av år siden? Kan man skape nye ting, men fortsatt bevare tradisjonen?

11. februar 2020

How do you write a book on Experimentalist Governance? What I learned about academic work from being a Student Research Assistant

Being a part of the book project was a great chance to learn more about a topic I was already interested, European Territorial Cooperation, but also gave me a look into the acdemic world and how scholars work. All in all, it was a great experience, where I could bring in my own ideas, but also get feedback on the tasks I was doing. 

04. februar 2020

Velferdsteknologi

Hvordan samarbeider kommuner om fremtidens velferdsløsninger?

22. januar 2020

Helsekampanjer i Tanga, Tanzania

Jeg holder på med min masteroppgave i folkehelsevitenskap, og i den forbindelse skal jeg utforske erfaringer knyttet til TICC og HAMA sitt kampanjeprogram som gjennomføres på lokale skoler og landsbyer i Tanzania. Dette er en kvalitativ studie som tar for seg gruppeintervju med deltakere i programmet, observasjon av tre helsekampanjer, individuelle intervju med ansatte ved TICC samt individuelle intervju med en lokal lærer og en lokal landsbysjef.

20. desember 2019

Spurv 360°

Hva skjer når scenen for en rockekonsert omringer deg på alle kanter og du befinner deg i sentrum av en virvelvind av lyd?

18. desember 2019

Kan deltagelse i kor styrke sangtrygghet hos fremtidens musikklærere?

Mange barn og unge vokser opp med «stemmeskam». Stemmeskam vil si å ikke være fortrolig med egen sangstemme. Dette gjelder for mange GLU-studenter – også for de som har valgt musikk som fordypningsfag. Høstens kull har deltatt i en undersøkelse av hvordan det å synge i kor som obligatorisk del av studiet kan innvirke på utvikling av "sangtrygghet" – som trengs for at de som fremtidige lærere skal være fortrolige med å lede sang i klasserommet.

12. desember 2019

Communicating climate policies that affect people's everyday lives and their future: A case study of Arendal's region local transport plan

This autumn, the Centre for Digital Transformation, Faculty of Social Sciences, has undertaken a research project in cooperation with Bynett Sør and Klimapartnere Agder about climate communication & participation, opposition to road tolls and the Housing, spatial and transport development plan in Arendal region – the ATP (https://www.atp-arendalsregionen.no/). The goal of the research project is to provide advice on how to improve climate communication and participation practices at the municipality and county levels. While my role in it has been to assist the project implementation, I also share a deep interest in the topic.

12. desember 2019

Hvordan kan jeg fortelle deg slik at du forstår?

Om å co-produsere et foredrag om et kunstprosjekt.

12. desember 2019

Innsamling av data for å kartlegge problematisk telefonbruk

Først møtte vi med forskerne vi skulle være assistenter for (Peter og Geir). Vi planla hva vi skulle lete etter og hvordan gjennomføringen skulle bli. Det vi skulle studere var eldres (60+) smarttelefon vaner for å kartlegge eventuelle problematiske forhold.

11. desember 2019

Helvete.

Performance i samarbeid med kunstneren Michikazu Matsune.

 

11. desember 2019

Studioarbeid

Mitt engasjement som trommeslager i Rolf Kristensens nye innspillingsprosjekt.

11. desember 2019

Jakten på den optimale praksis i kommunen

I dag ser vi at kun 20 prosent av nyutdannede sykepleiere ønsker jobb i kommunehelsetjenesten. Det må helt klart noen endringer til for å kunne rekruttere flere sykepleie til kommunene. Prosjektleder Ellen Dahl Gundersen har funnet ut at endringene må skje i sykepleierstudentenes første praksis på sykehjem, og sammen med prosjektgruppen er hun på god vei i prosessen. 

11. desember 2019

Timelines, i prosess med vokal

Timelines startet som et initiativ fra Rolf Kristensen. Hans idé er å bruke tidligere egenkomponert, utgitt materiale til skape nye verker. Her har han fått med seg flere musikere fra universitet, som har bidratt med å dra i det musikalske bildet. Disse har på hver sin måte gitt verket flere ytterpunkter, og fargelagt det orginale materialet med sine personlige musikalske bidrag. En sentral person som har bidratt musikalsk er Lars Kristian Lia. Han har brukt lydklipp fra orginalmaterialet og satt disse sammen igjen på helt nye måter. Dermed har han skapt et nytt univers ut i fra matrialet han jobbet med.
- Jeg var så heldig å få være med å bidra med vokal på ett av disse verkene. Dette er innlegget handler litt om hva slags tankeprosesser og fremgangsmåter jeg har brukt før, og under innspilling.

11. desember 2019

What the Hell

Vi på master i kunstfag dro den 20. oktober til Bergen for å ta del i BIT teatergarasjens festival; Meteor 2019. Her skulle vi fremføre performancen ”What the Hell” i regi av Michikazu Matsune.

Kontakt

Webredaksjonen