Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

11. desember 2019

Timelines, i prosess med vokal

Timelines startet som et initiativ fra Rolf Kristensen. Hans idé er å bruke tidligere egenkomponert, utgitt materiale til skape nye verker. Her har han fått med seg flere musikere fra universitet, som har bidratt med å dra i det musikalske bildet. Disse har på hver sin måte gitt verket flere ytterpunkter, og fargelagt det orginale materialet med sine personlige musikalske bidrag. En sentral person som har bidratt musikalsk er Lars Kristian Lia. Han har brukt lydklipp fra orginalmaterialet og satt disse sammen igjen på helt nye måter. Dermed har han skapt et nytt univers ut i fra matrialet han jobbet med.
- Jeg var så heldig å få være med å bidra med vokal på ett av disse verkene. Dette er innlegget handler litt om hva slags tankeprosesser og fremgangsmåter jeg har brukt før, og under innspilling.

11. desember 2019

What the Hell

Vi på master i kunstfag dro den 20. oktober til Bergen for å ta del i BIT teatergarasjens festival; Meteor 2019. Her skulle vi fremføre performancen ”What the Hell” i regi av Michikazu Matsune.

11. desember 2019

Hvordan gi kommunen bedre rykte

Sykehjemspraksis har ikke vært den mest populære blant sykepleierstudenter. Vi i prosjektgruppen Jobbvinner Agder har gjort vårt for å endre dette. Les litt om mine oppleveser og erfainger fra min deltakelse. 

11. desember 2019

Fremtidsretta praksismodeller i sykepleierutdanningen

Jobbvinner Agder er et praksisprosjekt med mål om å styrke sykepleiepraksisen i kommuner. For å gjøre dette på en gjennomtenkt og gjenskapbar måte, ble det tatt utgangspunkt i forskning og gjort grundig datasamling på implementerte tiltak. Jeg har fått bidra i dette arbeidet.

10. desember 2019

Min erfaring som studenthjelp ved forskningsprosjekt

Tidligere i høst ble studiet mitt informert om at forskningsprosjektet "Flyktningbarns møte med barnehager og lokalmiljø på Agder" lyste ut en mulighet for å arbeide som studenthjelp. Dette tenkte jeg kunne være en spennende erfaring å ta med seg videre, så jeg søkte og var så heldig å få muligheten til å bli en del av dette prosjektet.

10. desember 2019

Timelines, studioarbeid

Timelines, studioarbeid er en fortsettelse av Rolf Kristensens Timelines-prosjekt.

10. desember 2019

Registrering av historiske data fra apotekerprotokoller

Formålet med å digitalisere deler av gamle apotekerprotokoller var å gjøre dem om til søkbar data som kunne besvare spørsmål om hvem som kjøpte gift fra apoteket, hvor ofte, hvor mye og ikke minst hva giften skulle brukes til. Dette er funn som vil bli brukt videre i forskningsprosjektet som skal utgjøre Anne Mette Seines doktoravhandling, men vi, Victoria og Thomas, fikk tilbud om å hjelpe til med transkriberingsarbeidet.

10. desember 2019

Qualitative research, search for the assumed

I am a master student from Development Management engaged in an established research approaching Female Genital Schistosomiasis (FGS, also called Genital Bilharzia), done by Bright in the Ugu District, South Africa (https://brightresearch.org). Bilharzia is tropical water borne disease, affecting people through skin contact with contaminated water. Its most troublesome for the vulnerable population, especially located in rural areas. This is because they have less access to safe water and will be dependent on their river’s in times of water shortages (e.g.). My main task is to visit local clinics to develop an understanding of their health personnel’s relation to FGS (Genital Bilharzia). So far, I haven't met anyone outside of Bright Research, who has seen the connection between (urological) Bilharzia and genital issues. 

10. desember 2019

Da helvete kom til Bergen

En odyssé om moralsk korrumpering, japanske performance-artister og Bergen som teambuilding-arena. Og Stian Blipp.

10. desember 2019

What the hell

Dette innlegget handler om turen vi i Master på kunstfag hadde til Bergen med Japaneren Mitsukatsu 

10. desember 2019

Timelines

Timelines er et forskningsprosjekt under ledelse av Rolf Kristensen, førsteamanuensis ved institutt for rytmisk musikk, UiA. Prosjektet er en fortsettelse av Kristensens tidligere arbeid med utvikling av egne komposisjoner, og går ut på å ta for seg hans to tidligere albumer og produsere to remixer bestående av det lydlige materiale på tvers av låtene.

10. desember 2019

App-utvikling for Kraft- hastighetsprosjektet MANN 60+

Smarttelefoner er utbredt og kan være gode kilder til bevegelsesdata. Forskningsprosjektet  "Kraft- hastighetsprosjektet MANN 60+" skal undersøke effekten av individualisert styrketrening for menn på 60-90 år, og før oppstart ønsket de en app som kunne brukes til hjemmetrening. Vi fant en utlysning på apputvikling på UiA Canvas og meldte interesse. (Trykk her for å lese innlegget med bilder )

10. desember 2019

Integrasjon av maskinlæring i intelligente varehus

Dette høstsemesteret har jeg hatt muligheten til å samarbeide med en Nærings-Ph.D. om integreringen av et AI-program i intelligente varehus. Målet med Ph.D. studiet er å anvende de seneste innovasjonene innen AI og maskinlæring for styring av energi-relaterte operasjoner i høyt automatiserte varehus.  Fokuset ligger på utviklingen av adaptive maskinlæringsalgoritmer for optimalisering av real-time administrering av varme, ventilasjon, kjøl og frys på høyt tekniske anlegg med integrerte fornybare energiressurser med energi lagring.

10. desember 2019

Standards and Remixes

About my role as a studio technician for Standards and Remixies...

10. desember 2019

Universiteters samfunnsvirkning i Norden

Universiteter opplever stadig større eksternt press om å kunne gjøre rede for den effekten forskningen deres har på samfunnet, og for å drive forskning som svarer til relevante samfunnsproblemer. De formelle kravene til at man skal vise samfunnsansvar og samfunnets effekt i forskningsprosjekter er økende. Hvordan forholder nordiske universiteter seg til disse formelle kravene, og hvordan tolkes samfunnsrollen til universiteter i universitetenes egne formelle og uformelle rammer? 

10. desember 2019

Performance i Bergen

I dette blogginnlegget skriver jeg om min opplevelse om "What the hell" performance i Bergen. 

10. desember 2019

Praksis på sykehjem. Den nye favoritten blant sykepleierstudenter i Agder?

Les hvordan vi har forandret og forbedret praksis på sykehjem for sykepleierstudenter i Agder.

10. desember 2019

KAM PROJECT

This project is about assessing the impact of a new regulation which require auditors to disclose those matters that, in the auditor’s professional judgement, were of most significance in the audit of the financial statements. The new regulation came into force in 2016, thus the project evaluated the issues relating to audit before and after the new rules.

Kontakt

Webredaksjonen