0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

16. april 2021

Kritiske lesere av bok om institusjonell etnografi

Vår deltakelse i forskningsprosjektet har bestått av å være kritiske lesere til et bokprosjekt om institusjonell etnografi.

04. mars 2021

Transkripsjon av samtale om Bob Dylan-omsetjing

Eg har hatt glede av å vere med på eit forskingsprosjekt som omhandlar omsetjing av Bob Dylans songtekstar til norsk. Her fekk eg transkribere ei samtale mellom musikar Johan Martin Aarstein og musikar og tekstforfattar Tom Roger Aadland. 

15. februar 2021

Monitorering av belastning i trening og kamp

Min deltagelse i forskningsprosjektet har bestått av å delta på data-innsamlingsfasen og analysering av data.

15. februar 2021

Fysiske tester for Oilers

Min interesse for det fysiologiske på lab og på felt har blitt stor de siste snart fem årene jeg har studert idrett. I november 2020 ble jeg spurt om jeg kunne vært interessert i å delta som forskningsassistent som testleder i et forskningsprosjekt. Selv for en masterstudent som snart er ferdig, så ble dette en gylden mulighet for å kunne tilegne meg nye erfaringer, kunnskap og ikke minst mer lærdom rundt lab-arbeid på felt.

15. februar 2021

Kraft-hastighet profilering for elite ishockey- og fotballutøvere

November 2020 fikk jeg en forespørsel om å delta som vitenskapelig assistent i et forskningsprosjekt, som gikk ut på å gjennomføre fysiske tester med ishockeyspillere. Som masterstudent på siste året så jeg på dette som en verdifull mulighet til å skaffe meg erfaring i et område som interesserer meg, nemlig feltbasert lab-arbeid, samt det å kunne jobbe tett på idrettsutøvere.

15. februar 2021

Monitorering av trening og kamp i Ishockey

I desember 2020 fikk jeg muligheten til å være testleder ved testing av 10, 20 og 30m sprint på is hos Stavanger Oilers U 21.

17. desember 2020

Studio innspilling med Kari Iveland

Et lærerikt og spennende prosjekt

17. desember 2020

Utvikling av TaqMan PCR-metode for å identifisere en fremmed art

Mange små dyr kan være vanskelig å skille fra hverandre når man ser på dem i lupe, som hoppekreps. Men ved å se nærmere på helt bestemte gen, kan de skilles ganske lett. Hvis man har funnet en god metode, vel å merke.

17. desember 2020

Transkribering av intervjuer

I dette prosjektet transkriberes lydfiler av intervjuer som er gjort av studenter på NTNUs entreprenørstudie. Det var 2 studenter som var engasjert i dette arbeidet og her er våre erfaringer.

17. desember 2020

Trommeslager

Min rolle som trommeslager i Kari Ivelands innspillingsprosjekt.

15. desember 2020

My experience as a student research assistant on estimating human poses

This autumn, I have been working with Associate Professor Lei Jiao on a project concerning anonymization in videos for the local law enforcement. However, Lei tasked me with a subtask; I was to estimate human poses using deep learning. A project like this has been enriching as it provides excellent experience in how machine learning is applied in the real world.

14. desember 2020

A valuable project on future Education: Digital Transformation in Scandinavian Higher Education

“Digital Transformation in Scandinavian Higher Education” is a project which researches the trends in higher education (HE) in the Scandinavian region.

14. desember 2020

Erfaringer fra komparativ studie om akademisk skriving

Å skrive gode akademiske tekster er et håndverk som kan læres, og utgjør en viktig del av overgangen fra å være elev, til å være student ved et universitet.

11. desember 2020

Transkribering av giftprotokoller i et spennende forskningsprosjekt

Forskningsprosjektet Gift i Skandinavia er en studie på gift, giftprotokoller og giftpraksis i tidsrommer 1800-1970.

11. desember 2020

Jens Bjørneboe

Har du noen gang lurt på hvordan en dokumentar starter? Hva slags arbeid som må gjennomføres før en produksjon faktisk kan starte?

11. desember 2020

Matstart Gravide – Utvikling av praktiske kostholdsråd for gravide

Det mor spiser under svangerskapet har betydning for mors helse og for det kommende barnets helse.

11. desember 2020

Matstart Digitale råd – utvikling av en nettside med kostholdsrelatert støtte for gravide

Det mor spiser under svangerskapet har betydning for mors helse og for det kommende barnets helse.

11. desember 2020

Transkribering av intervjuer i et miljøhistorisk prosjekt

Forrige semester fikk jeg tilbud om å transkribere intervjuer for en doktorgradsstudent i historie. Disse intervjuene er en del av et miljøhistorisk prosjekt med fokus på generasjoner av gartneres syn på bruken av plantevernmidler.

Kontakt

Webredaksjonen