UiA-student til Kronprinsens SIKT-konferanse

Engasjement utover studiene lønner seg. Nå er økonomistudent Nora Rogne Kvingedal (22) invitert til Kronprinsens SIKT-konferanse 2017 mandag og tirsdag denne uka. Temaet er "samspill".

Nora Rogne Kvingedal. Foto.
Nora Rogne Kvingedal.

På toget hjem til Voss tikker det inn en epostvarsel på Nora sin mobiltelefon. Det er en invitasjon til SIKT-konferansen 2017.

SIKT er et møtested som har som mål å utnytte energien og optimismen til unge ledere og talent i alderen 20 til 40 år. Konferansen vil også være en relevant og morsom arena for nytenking og diskusjon på tvers av ulike sektorer.

SIKT avholdes i år på Campus Kristiansand fra 23.-24. oktober og ledes av Kronprins Haakon. Deltakerne kommer fra offentlig og privat sektor, fra organisasjonsliv, idrett, akademia og kulturinstitusjoner. Den lokale samarbeidspartneren er Næringsforeningen i kristiansandsregionen.

– Det virket stort. Jeg føler meg beæret av å få muligheten til å delta på denne konferansen. Jeg gikk rett inn i kalenderen for å sette av tid, sier Nora.

Se programmet for konferansen HER!

Konferansen live-streames tirsdag HER!

Engasjerer seg utover studiene

Kalenderen til UiA-studenten er ikke av den tomme typen. Som leder i Fadderstyret i Grimstad, leder for Grimstad Colorfestival, studentambassadør for universitetet, HR-ansvarlig i Align Racing og arrangementsansvarlig for linjeforeningen Copia har Nora utmerket seg.

Nora mener at hun har hatt flaks når hun nå skal inspirere Kronprinsen og de andre deltakerne på konferansen.

– Jeg trodde først at alle ble invitert, men det var veldig kjekt når jeg fant ut hva SIKT faktisk er. Det er mange som engasjerer seg på UiA, så det er noe spesielt med å bli oppdaget på den måten, sier Nora med et smil.

Det er likevel noe som tilsier at det er Noras brede engasjement, og ikke flaks, som har skaffet henne en SIKT-invitasjon. Hun mener at engasjement utover studiene er utelukkende positivt.

– Student er man bare i en viss periode, så man bør bruke den tiden til å bli kjent med nye folk, skape noe og utvikle seg selv. Det er litt arbeid, men man får så mye igjen. En vet ikke hva en går glipp av før man først er med. Jeg tror også det er sunt å arbeide litt frivillig. Det gir en egen motivasjon som jeg tror er bra å ta med seg videre i arbeidslivet, sier Nora.

Stiller med høye forventninger

Noras engasjement bunner i en drivkraft for å skape noe som ikke bare gagner henne selv. Hun ønsker å gi noe tilbake og å skape noe større.

– Jeg jobber for å skape glede hos folk. Jeg vil legge til rette for andres utvikling og mestringsfølelse i tillegg til å utvikle meg selv, sier hun.

Disse verdiene tar hun med seg til SIKT-konferansen. UiA-studenten håper og tror at hun vil bli inspirert.

– Jeg håper jeg kan få noen nye perspektiver og forståelse for hvordan andre jobber. Jeg gleder meg til å møte de andre som er med. De er flotte mennesker som har fått til betydningsfulle ting, avslutter Nora.

Tekst og foto: Ine Rossebø Knudsen