0
Hopp til hovedinnhold

Hvor langt har du kommet i karriereplanleggingen?

Har du reflektert over din kompetanse og dine muligheter, eller hvilke valg og handlinger du har foretatt deg i forbindelse med din karriere?

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karriereplanlegger på nett, illlustrasjon

Karriereplanleggeren er et verktøy for deg som er under høyere utdanning. Testen er en uformell sjekk, hvor hensikten er først og fremst å bevisstgjøre deg som student på din egen karriereplanlegging og karriereutvikling. 

Ved å ta testen blir du oppmerksom på hvilke elementer som er med på å gjøre deg klar for arbeidslivet. Ved å reflektere over spørsmålene som stilles kan du få innsikt i hvilke deler av din kompetanse du bør jobbe med. Er du tidlig i studieløpet kan testen gi deg forståelse for hva som er viktig å jobbe med under studietiden, og nærmer studiet seg slutten kan testen gi en forståelse for hvor du kan legge inn en innsats for å hevde deg i jobbsøkerprosessen. 

Karriereplanleggeren består av fem bolker med ulik tematikk; Om deg, din kompetanse, dine muligheter, om arbeidsmarkedet og hvordan få jobben. Hensikten er å motivere deg til å opprettholde og igangsette handlinger som kan være positivt for egen karriereplanlegging- og utvikling. Det å utvikle og bruke din karrierekompetanse kan gjøre deg godt rustet til å håndtere egen karriere gjennom et livslangt løp.  

I etterkant kan det være nyttig å diskutere resultatene dine sammen med en karriereveileder. Ta gjerne kontakt med oss på UiA Karriere