Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Bli kjent med studiebyen Kristiansand

Hopp til hovedinnhold

Se bilder fra Kristiansand

Bli kjent med universitetet, campus og studiebyene

Bla i bildene - eller naviger på kartet.

Kristiansand

Campus Kristiansand har omkring 9500 studenter. Bygningene er omgitt av grøntområder og er elegant og moderne utformet. Campus ligger nær friområder og i gåavstand fra sentrum. Treningsfasilitetene er veldig gode, med et treningssenter på campus og gode muligheter for utendørsaktiviteter.

> Finn fram på campus

Spicheren ligger på campus og er det største og mest velutstyrte treningssenteret på Sørlandet. Senteret dekker mer enn 2400 m² og rommer blant annet idrettshaller, treningsstudio, svømmehall, klatrevegg og saler for gruppetrening. Spicheren er åpen for alle, omtrent halvparten av medlemmene er eksterne. 

Kantina er et naturlig møtepunkt for studenter og ansatte ved UiA. Den drives av Studentsamskipnaden i Agder (SiA) og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentkantine.

Plenen er et åpent grøntområde midt på Campus Kristiansand. Det er et perfekt sted for å slappe av eller lese på sommeren. Mange studentaktiviteter foregår her, som for eksempel studentfestivalen i forbindelse med studiestart på høsten.

Vrimlehallen – Vilhelm Krags hall – er det store fellesarealet i hovedbygget. Hallen er et møtepunkt for studenter og ansatte og et sted hvor arrangementer som messer og utstillinger holdes året rundt.  Her finner du biblioteket, UiA Hjelp, Global Lounge og de største auditoriene. Fra Vrimlehallen er det kort vei til pub- og konsertscenen Østsia, studentkantina og bokhandelen.

På biblioteket finner du mye mer enn bare bøker. Her har du tilgang til tidsskrift, aviser og filmer i tillegg til lese- og dataplasser. Det er også her du finner universitetets servicetjeneste – UiA Hjelp. 

SiA driver studentkantinene, bokhandlene, studentpubene Bluebox (Grimstad) og Østsia (Kristiansand), barnehager og treningssenteret Spicheren i Kristiansand.

SiA tilbyr også helse- og sosialtjenester (SiA Helse) og studentboliger (SiA Bolig).

Les mer på SiAs nettside

STA jobber for dine rettigheter, interesser og behov som student. Hvis du opplever at UiA eller SiA ikke oppfyller sine plikter, og du ikke når fram, kan du kontakte STA. STA har også ansvar for studentaktivitetene. 

Sørlandet kunnskapspark ligger på Campus Kristiansand. Det er her du finner Handelshøyskolen ved UiA.

Ligger på campus og nær turområder. 

Ligger i sentrum, ved elva Otra og nær turområder. 

Ligger på campus.

Ligger på Lund, mellom campus og sentrum.

Ligger i bydelen Lund. Sentralt midt plassert mellom sentrum og campus.

Ligger på Lund, mellom campus og sentrum.

Kristiansand er en raskt voksende, moderne by og den største byen på Sørlandet. Det er den regionale hovedstaden for næringsvirksomhet, administrasjon og kultur, og byen har 92 000 innbyggere.

Jegersberg er et stort friområde nær campus og byen, med sjøer og merkede turstier. Det er et utmerket sted for friluftsliv året rundt, til fots, på sykkel eller på ski.

Kilden er et teater og konserthus og ligger på Odderøya i Kristiansand. Det er den viktigste kulturarenaen på Sørlandet og landets nest største scenekunstinstitusjon etter Operaen i Oslo. Her kan du oppleve konserter, teaterstykker og en stor variasjon av forestillinger og arrangementer året rundt.

Kvadraturen er bebyggelsen i sentrum av Kristiansand. Her kan du ta deg en kaffe på torget, spasere gjennom Posebyen eller handle på Markens.

Photo: Maria van Schoor

Bystranda er en miljøsertifisert strand med fin sand in den sørvestlige delen av sentrum. Her arrangeres Nordens største strandfest, musikkfestivalen Palmesus, hvert år i juli.

I Baneheia er det mange turstier og innsjøer å utforske. Det er et flott sted å oppholde seg sommer som vinter. Du har tilgang til Baneheia fra mange steder i sentrum.

Elisabeth Høibo (c) Visit Sørlandet

Ravnedalen har en utendørsscene hvor mange arrangementer og konserter finner sted i løpet av sommeren. Café Generalen har noen av Norges beste burgere. Du kan komme deg til Ravndalen ved å følge turstier i Baneheia.

Photo: Maria van Schoor

Odderøya er en øy like ved sentrum av byen. Hit kan du ta deg til fots. Øya har mange koselige kaféer, kunstgallerier og turstier. Mange konserter arrangeres her, noe som gjør den populær blant musikkelskere. Mange velger også Odderøya som sted for soling og badeliv på sommeren.

Jorunn Jensen (c) Visit Sørlandet

Bragdøya er populær blant friluftslivsentusiaster. Det er en øy som ligger rett utenfor Kristiansand og er et rekreasjonsområde for byen. «Bragdøyabåten» frakter deg fra Lumber i Vågsbygd året rundt. 

Les mer om Bragdøya her

Victoria Nevland(c)Visit Sørlandet 

Fiskebrygga er et sjarmerende område med fargerike bygninger og en livlig atmosfære ved sjøen. Den har et fiskemarked og mange restauranter med uteservering hvor du kan teste lokale spesialiteter som blåskjell og reker. Hver tirsdag i sommermånedene arrangeres livekonserter, og båter samles rundt i kanalen for å se på forstillingene. Kilden og Odderøya ligger bare noen minutter unna. 

Sør-Norge er kjent for sine mange holmer og skjær omkranset av klart vann og vakker natur. Disse kan du ta deg til ved hjelp av båt eller ved å leie kajakk.

Les mer om disse og andre utendørsaktiviteter

Sørlandssenteret

Her finner du Norges største kjøpesenter, Sørlandssenteret, i tillegg til IKEA og Dyreparken.

Gwen Weustink(c)Unsplash

Dyreparken Kristiansand er Norges mest besøkte opplevelsespark. Her har dyrene store åpne områder å bevege seg i. Parken er også en fornøyelsespark med mange attraksjoner.

Les mer om Dyreparken her

Om vinteren er Sandrip i Vennesla et flott sted for langrennsturer. Sandrip ligger 30 minutter med bil fra Kristiansand.