Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Bli kjent med studiebyen Grimstad

Hopp til hovedinnhold

Se bilder fra Grimstad

Bli kjent med universitetet, campus og studiebyene

Bla i bildene - eller naviger på kartet.

Grimstad

Campus Grimstad har 3500 studenter og ligger i tilknytning til Sørlandets Teknologipark i Grimstad. Campus ble åpnet i 2010 og utsikten her er enestående. Fasilitetene er utmerkede og inkluderer et simulert sykehus og smarthus hvor Senter for e-helse utvikler teknologiske løsninger i omsorgen for eldre og uføre.

Finn frem på campus

Campus Grimstad ligger i Sørlandets Teknologipark som er Sør-Norges senter for forskning og utvikling. Det huser mange nyskapende småbedrifter, spesielt innenfor telekommunikasjon og teknologi.

Gata er det store fellesarealet på Campus Grimstad. Her finner du auditorier, klasserom, biblioteket, UiA Hjelp, studentkantina og andre tjenester. Her er det også mange leseplasser og steder å sitte. 

Få en virtuell omvisning i Gata

Biblioteket på Campus Grimstad inneholder mye mer enn bare bøker. Her vil du finne ulike typer publikasjoner i tillegg til leseplasser. Det er også her du finner universitetets servicetjeneste – UiA Hjelp.

Helselaben har øvingsrom med hospitalstandard hvor sykepleiestudenter trener på pasientdokker. Dokkene kan programmeres med ulike sykdommer og skader. Studentene lærer å utføre behandlinger i ulike rom og å håndtere stressende situasjoner.

Som student i Grimstad kan du bo på campus.

> Finn ut mer: SiA Bolig

Grimstad er en idyllisk by med små hvitmalte hus, smale brolagte gater, små kaféer og bakerier spredt rundt i sentrum. Spør du en av byens 20 000 innbyggere om å beskrive byen sin, vil de antageligvis fortelle deg om den vakre kystlinjen, dekket av holmer og skjær, med små avsidesliggende strender. Grimstad ligger bare 40 minutter unna Kristiansand med bil.

Opplev Grimstad

Kino, konsert- og teaterbygg som ligger midt i sentrum av Grimstad. Det er her den berømte Kortfilmfestivalen arrangeres hvert år.

Peder Austrud (c) Visit Sørlandet

Peder Austrud (c) Visit Sørlandet

Ta en spasertur gjennom denne hyggelige gågata omgitt av sørlandsk arkitektur, nisjebutikker, lokale bakerier og koselige restauranter.

Visste du at Grimstad har en av landets flotteste parkanlegg? Ideelt for turgåing i lysløype eller oppmerket løypenett.

Groos er et stort område med sandstrender og fantastiske bademuligheter. Her finnes også lekeplass, sandvolleyballbane, fotballbane, sommerrestaurant, parkering og toalettanlegg.

Om Groos friluftsområde

Hanne Feyling (c) Visit Sørlandet

Hanne Feyling (c) Visit Sørlandet

Fra gjestehavna er alt innenfor fem minutters gangavstand: butikker, restauranter, kaféer, kinoen, biblioteket og turistinformasjonen.

Hanne Feyling (c) Visit Sørlandet

Hanne Feyling (c) Visit Sørlandet

I tillegg til å være sykkelby, er Grimstad kjent for sin vakre skjærgård. Øyene utenfor Grimstad kan brukes av alle. Lei en båt eller sleng deg på Badebåden. Slaraffenliv eller yrende badeliv.

Dette er et historisk område som er blitt et moderne anlegg for teater og forestillinger med plass til 985 tilskuere.

Om Fjæreheia