0
Hopp til hovedinnhold

Holder kurs for bedrifter og organisasjoner

Senter for yrkesfag og opplæring i arbeidslivet (SYA) ved institutt for pedagogikk har nylig gjennomført kurs i pedagogikk og yrkesdidaktikk for instruktører på nikkelverket Glencore i Kristiansand. 

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På bildet ser vi Hans Otto Ringereide undervise en del av instruktørene på Nikkelverket.
På bildet ser vi Hans Otto Ringereide undervise en del av instruktørene på Nikkelverket.

I Kristiansand produseres det nikkel, kobolt og kopper. Bedriften i Kristiansand har cirka 500 fast ansatte med mange instruktører i ulike avdelinger med opplæringsansvar for lærlinger, egne ansatte, kontraktører og sommervikarer.

I 2020 og 2021 skal bedriften i Kristiansand gjennomføre sikkerhetsopplæring for rundt1000 personer. SYA har stått for instruktøropplæring og kvalitetssikring av denne opplæringen. 

Førstelektor Hans Otto Ringereide og Torstein Wille ved UiA har vært sentrale her. Denne typen opplæring er en svært sentral og viktig aktivitet for SYA, som har som mandat å tilby pedagogisk og didaktisk opplæring for lærere i yrkesfaglige studieprogram og instruktører i arbeids- og næringslivet med opplæringsansvar for lærlinger. 

SYA har tidligere avviklet instruktøropplæring for Entreprenørforeningen – Bygg og anlegg (EBA) og Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). EBA er en forening tilsluttet Byggenæringenes Landsforening (BNL). 

Det samme har vært gjennomført med Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), en bransje- og arbeidsgiverorganisasjon med mer enn 19.000 medlemmer. Et 30-talls instruktører med opplæringsansvar for lærlinger er kurset, og SYAs tilbud om instruktøropplæring brer om seg i opplæringsbedrifter.

Aktiviteten SYA skaper i privateide og offentlige virksomheter representerer en stor potensiell inntektskilde for UiAs Institutt for pedagogikk.