Kompetanseenheten for kjønns- og seksualitetsmangfold
Kompetanseenheten for kjønns- og seksualitetsmangfold ble opprettet i 2020 på bakgrunn av funn fra levekårsundersøkelsen Skeives levekår i Agder fra 2018. Levekårsundersøkelsen viste et klart behov for økt kompetanse og målrettede tiltak i regionen. Mange skeive i Agder rapporterer blant annet om manglende kunnskap og diskriminering i helsevesenet, i skolen og på arbeidsplassen.
Kompetanseenheten er organisert under Senter for likestilling, og skal produsere forskning om kjønns- og seksualitetsmangfold, og jobbe direkte mot myndigheter, kommuner, næringsliv, religiøse grupper og andre organisasjoner i regionen for å bedre levekår for skeive gjennom kompetansehevende tiltak.
Kurs
Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud om din arbeidsplass, organisasjon eller skole ønsker å jobbe målrettet for å fremme likestilling og hindre diskriminering av mennesker som representerer et kjønns- og seksualitetsmangfold. Vi tilbyr seminarer, foredrag og kurs om kjønns- og seksualitetsmangfold.
Etter - og videreutdanning
Levekårsundersøkelser og andre kartlegginger viser et behov for kompetanseheving i helsevesenet og andre offentlige tjenester omkring mangfoldet av kjønn og seksualiteter. I tillegg gir nye nasjonale retningslinjer for helsehjelp ved kjønnsinkongruens føringer om kompetanseheving og utvikling av helsetjenestetilbud i både kommuner og helseforetak. Videreutdanning i Kjønns - og seksualitetsmangfold vil gi deg kunnskap og kompetanse til å arbeide profesjonelt og faglig forsvarlig med kjønnsmangfold og seksuelt mangfold innenfor ditt eget fagfelt. Les mer om den her.
Masterstipend
Kompetanseenheten lyser ut stipender til UiA-studenter som skal skrive masteroppgave om skeiv historie, helse, kompetanse på LHBT+ i offentlige tjenester i et Agderperspektiv, da dette er områder vi særlig trenger mer kunnskap om og ønsker at flere skal skrive sin master oppgave innenfor. Les mer om masterstipend her