Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Skeiv tematikk på dagsordenen

I en ny podkast fra Senter for likestilling blir du oppdatert på det skeive feltet.

På bildet står Mary Ann Skretteberg Andersen og Thea Litschi og smiler mot kamera. Bak dem er en murvegg.
Utover våren kan du høre Mary Ann Skretteberg Andersen (til venstre) og Thea Litschi. (Foto: Knut Knudsen Eigeland)

I den nye podkasten «Skeiv Dagsorden» fra Senter for likestilling, vil rådgiverne Mary Ann Skretteberg Andersen og Thea Litschi dele skeiv tematikk med deg.

Annenhver uke vil de to rådgiverne ved Senter for likestilling oppdatere deg på hva som har skjedd i nyhetsbildet, knyttet til tematikken kjønns- og seksualitetsmangfold.

Podkasten er ment som en lettbeint oppsummering av aktuelle skeive nyheter, hvor både fakta, humor og personlige beretninger vil komme på bordet.

Både gladsaker og alvorlige temaer

- Tanken er at alle, både de som er over gjennomsnittet oppdatert på tematikken, og de som ikke er det, kan få noe ut av å høre på podkasten vår. Den vil ta for seg både gladsaker, men også mer alvorlige saker. Så lenge det er skeivt, så vil vi snakke om det, sier Thea Litschi.

Episodene vil være omtrent 20 minutter lange, noe som ifølge Mary Ann Skretteberg Andersen er nøye gjennomtenkt:

- En episode på 20 minutter rekker man gjerne å høre over morgenkaffen, på bussen på vei til jobb, eller i lunsjen mellom forelesninger. Da slipper man å høre episodene stykkevis og delt.

Både nye rapporter, undersøkelser, filmer og generelle nyhetssaker er ting som vil bli snakket om i podkasten.

Vil både lære bort og underholde

- Det kan være lett å bli skremt av store rapporter eller undersøkelser, og kanskje også noen ganger ukjente ord og begreper. Men vi skal prøve så godt vi kan å gjøre det så forståelig som mulig for en forhåpentligvis mangfoldig lytterskare, forteller rådgiverne.

Duoen vil i tillegg publisere noen temaepisoder i løpet av våren, som blant annet handler om minoritetsstress, pride, representasjon og skeiv kunst.

Skretteberg Andersen og Litschi håper at så mange som mulig, uansett forkunnskaper, vil høre på podkasten – både for å lære, og for å bli underholdt.

Første episode slippes 1. februar 2024, og vil deretter publiseres annenhver torsdag. Du kan høre podkasten her: