Gå til hovedinnhold

Likestillingskonferansen 2021: Rasisme. Hver. Dag.

1. desember er det endelig klart for årets likestillingskonferanse: Hver. Dag. Rasisme.

• 09:25: Musikk med Thomas Jenssen, rytmisk linje ved UIA
  • 09:35: Åpning ved Arne Thomassen, Fylkesordfører Agder
  • 09:40: Velkomst av konferansier Iselin Shumba
  • 09:50: Camara Lundestad Joof leser fra sin bok «Eg snakkar om det heile tida»
  • 10:00: Statssekretær Gry Haugsbakken holder innlegg om rasisme og regjeringens visjoner på feltet.
  • 10:30: PAUSE
  • 10:45: Hva mener befolkningen i Norge om innvandring, integrering og mangfold? Audun Fladmoe, ISF
  • 11:05: Fra #metoo til # Black lives matter. Makten i flere historier. Fra en historie til samfunns- og strukturelle endringer. Camara Lundestad Joof
  • 11:25: Lunsj i aulaen
  • 12:15: Musikk ved Peace Out to Revolution
  • 12:30: 113 historier om rasisme i Norge - hva gjør vi nå?
    Theresa Elise Nøsen Opoku og Sandra Abena Nøsen Opoku, grunnleggere av Afryea Collective
  • 12:45: Opplevd rasisme blant ungdom i Norge.
    Sahar Hassani, Daglig leder ved Agenda X og Linda Tinuke Strandmyr, fungerende daglig leder i Antirasistisk senter.
  • 13:05: Hver. Dag. Rasisme – Refleksjoner fra ungdommen. Samtale om forebygging med fokus på skole.
    Dialogmøte ledet av Linda Tinuke Strandmyr, fungerende daglig leder i Antirasistisk senter.
    Paneldeltakere:
    ARKIVET/Dembra – Ingunn Tønnevold Hansen
    Sandra Abena og Theresa Elise Nøsen Opoku, Afryea Collective
    Jenny Ayunda, Peace Out to Revolution.
  • 13:40: PAUSE
  • 13:50: Hva er hverdagslig med hverdagsrasisme?
    Cora Alexa Døving, Senter for studier av Holocaust og livssynsminoritetene
  • 14:10: Samtale: Hver. Dag. Rasisme – Herifra til ett felleskap. Hvordan forebygge og hindre diskriminering på grunn av etnisitet. Hvordan kan vi bli bedre og hva blir gjort?
    Dialogmøte ledes av Cora Alexa Døving.
    Paneldeltakere:
    Thee yezen al-obaide fra Salam
    Camara Lundestad Joof, forfatter
    Iselin Shumba, skuespiller og samfunnsdebattant
    Ronald Synnes, postdoc ved UiA
  • 14:55: Oppsummering og avslutning, Sunniva Whittaker Rektor på UiA

Konferansen arrangeres i samarbeid med Agder Fylkeskommune, Fylkesmannen i Agder, Kristiansand kommune, KS, LO, Parat, NTL, Forskerforbundet, og Senter for likestilling.