Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Julehilsen 2021

Endelig er julen her! Eller? Selv om mange gleder seg til jul, så er julehøytiden er dessverre også en tid hvor mange kjenner på ensomhet og utenforskap.

De ansatte på senter for likestilling, med påtegnede nisseluer

Det er ikke gitt at alle har en stor familie eller venneflokk som man kan dele høytiden med. Mange har en tom stol rundt bordet fordi ens kjære har gått bort i løpet av året som har gått. Noen har kanskje ekstra mange ledige plasser rundt bordet på grunn av koronarestriksjonene - gjester som ikke kan komme. Studenter som ikke kan reise hjem til jul. Noen er syke, andre må jo jobbe. 

Noen har kanskje mottatt permisjonsvarsel eller mistet jobben. Med rekordhøye strømpriser sliter mange som allerede har en presset økonomi, Julegavepress, stress - mens det i sosiale medier er en endeløs rekke av perfekte familier, perfekte juletrær og - ja du skjønner tegninga. Men husk, det MYE glansbilder i sosiale medier. Kanskje julen kan være en fin tid og logge av litt?

Julen er også dessverre en tid på året hvor vold i hjemmet øker. Derfor deler vi oppfordringen fra Likestillings- og diskriminieringsombudet: Vær den brysomme naboen! Er naboen ensom? Sitter naboen i karantene eller isolasjon? Kan du hjelpe på noe vis? Har du en dårlig følelse av at noe ikke stemmer bak nabodøren? Vold og overgrep holdes skjult, og er knyttet til skam og skyld. Mange snakker aldri om det. Derfor er det ekstra viktig å vise at du bryr deg og er tilstede!

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe litt!

Med dette ønsker vi dere alle en fredfull jul og et godt nytt år!