Gå til hovedinnhold
Foto av fargerik bokhylle med feministiske bøker. Foto: Maren T. G. Launes

Feministisk lesesirkel

Har du lyst til å diskutere feminisme? Lære mer om samfunnsstrukturer og kultur? Bli med i vår lesesirkel! Den er gratis og åpen for alle.

I vinter startet vi en Feministisk lesesirkel. Vi har så langt lest Simone De Beauvoir kapittel 12: Den elskende kvinnen fra feministklassikeren Det annet kjønn, og bell hooks bok The Will to Change. Vi er nå i gang med Sara Ahmeds Living a Feminist Life, og skal møtes digitalt torsdag 30. september kl 18:00-20:00 for å diskutere boken.

Sara Ahmed - Living a Feminist Life

I Living a Feminist Life viser Ahmed hvordan feministisk teori skapes av hverdagen og de vanlige opplevelsene av å være feminist hjemme og på jobben. Ahmed tilbyr en poetisk og personlig fortelling om hvordan feminister blir fremmedgjort fra verdener de kritiserer - ofte ved å navngi og rette oppmerksomhet mot problemer - og hvordan feminister lærer om verdener gjennom deres forsøk på å transformere dem. Ahmed gir også en kommentar til the feminist killjoy (den feministiske gledesdreperen) som hun introduserte i tidligere arbeid. Både Killjoy-overlevelsesmanualen og Killjoy-manifestet, som boka avsluttes med, gir praktiske verktøy for hvordan man kan leve et feministisk liv, og styrker derved båndene mellom den oppfinnsomme opprettelsen av feministisk teori og det å leve et liv som opprettholder det.

Hvem er Sara Ahmed?

Sara Ahmed er en britisk-australsk forsker hvis studieområde inkluderer skjæringspunktet mellom feministisk teori, lesbisk feminisme, skeiv teori, kritisk rase teori og postkolonialisme.

Hvor får du tak i boken?

• På UiAs bibliotek for ansatte og studenter ved UiA
  • Som lydbok på Storytel
  • I bokbutikker på internett

Om lesesirkelen

Til å innlede har vi fått statsviter Rose Teigen-Fagerheim. Teigen-Fagerheim er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen, og har i tillegg en mastergrad i Gender Studies fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert litteratur, sosiologi og filosofi. Hun er skribent på nettstedet maddam.no, hvor hun blant annet har skrevet om Sara Ahmed.

Leder av lesesirkelen 30. september er Åsta Einstabland.

Lesesirkelen blir digital grunnet økt smitte i Kristiansand.

Lesesirkelen finner du på på Facebook her
 Arrangementet finner du her

Har du lyst til å diskutere feminisme? Lære mer om samfunnsstrukturer og kultur? Bli med!

Lesesirkelen er gratis og åpen for alle.