Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Er du den vi leter etter til vårt normbrytende fotoprosjekt?

Er du en av de som sjelden føler seg reflektert i bildene som omgir oss? Ta sjansen på å gjøre en forskjell!

Bildebeskrivelse: bildekollasj av normbrytende bilder tatt av genusfotograf Tomas Gunnarsson. Her er melaninfattige og melaninrike mennesker i ulik alder og med ulik etnisitet og funksjonsvariasjoner, det er mann i dress liggende i feminin positur på en sofa, det er rullestolbruker på topptur, det er gutt som sminker seg, kjærlighet mellom to eldre kvinner blant annet
Fotos: Tomas Gunnarsson

Er du den vi leter etter?

Vi leter etter du som kan tenke deg å bli fremstilt i både stereotypisk "kvinnelige" og "mannlige" positurer, både med kjønnsstereotyper og kjønnsoverskridende kropps- og bildespråk.

Du som ofte er i minoritet i ditt yrke, sport eller hobby på grunn av kjønn (se her mannlige jordmødre, kvinnelige bygningsarbeidere, hestegutter og programmeringsjenter, for eksempel).

Du med et kjønnsuttrykk som avviker fra normen for hvordan femininitet og maskulinitet skal presenteres (se her alle transpersoner, normbrytere og foreldre til gutter som - som kjønnsfotografen - liker sminke og kjoler, eller jenter som har kort hår og liker tradisjonelle "guttete" ting).

Du som lever i et likekjønnet forhold eller en stjernefamilie, har en annen hudfarge enn hvit eller som har en slags synlig funksjonsvariasjon. Vi leter selvfølgelig etter mennesker i alle aldre.

Vil du være fotomodell for et godt formål?

Vi leter etter deg som kan tenke deg å bli fotografert til vår nye nettside og til et normkritisk prosjekt vi jobber med. Målet er å illustrere hvordan man aktivt kan unngå og utfordre kjønnsstereotypiske representasjoner av kvinner og menn, men også hvordan man inkluderer alle mennesker - uavhengig av kjønn, kjønnsidentitet, etnisitet, seksuell legning, funksjon, religion og alder - i vår bildekommunikasjon.

Vi ønsker å synliggjøre alle de forskjellige menneskene og organisasjonene vi samarbeider med. Er du en av de som sjelden føler seg reflektert i bildene som omgir oss? Ta sjansen på å gjøre en forskjell!

Fotografiene vil bli tatt i perioden 13. – 17. September (uke 37), og vi vil gjøre det vi kan for at fotograferingen skal passe inn i din kalender. Bildene vil bli tatt av Tomas "Genusfotografen" Gunnarsson, kjønnsforsker og fotograf som driver bloggen Genusfotografen.se.
I tillegg til den spennende opplevelsen av å bli fotografert av en levende kjønnsfotograf, vil menneskene som poserer for bildet også bli kompensert med gavekort 300kr.
Er du interessert i å bli med? Eller har du spørsmål?
Meld din interesse her: https://uia.pameldingssystem.no/fotoprosjekt
Og send ett eller et par bilder av deg selv på epost til Maren.t.launes@uia.no