0
Hopp til hovedinnhold

Informasjon om Metochi i koronatider

Norske og greske myndigheters regler og anbefalinger følges. De oppdaterte reiserådene 25. juni tar sikte på en åpning for reiser fra 15. juli. Metochi er bemannet og åpen for de som ønsker et opphold.

Metochi (Foto: Knut Bry)

Her er reiserådene fra 25. juni: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/apning-for-reiser-mellom-norge-og-europa/id2721165/?fbclid=IwAR2nr9-ziQx09X8cCBGJYI_-OUztqf5TJ5OxzEzxkO7njNzsKG2bktSaFMo

Dette er UDs reiseinformasjon angående Hellas: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_hellas/id2414955/ 

Her fremkommer det blant annet at: "Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til og med 20. august."

Metochi åpner igjen når de norske myndighetenes reiseråd åpner for reiser til Hellas, om det blir fra 15. juli eller 21. august. Vi tar imot grupper og enkeltpersoner, og er fleksible når det gjelder ankomst- og avreisedag og oppholdets lengde. Det er også mulig å kombinere oppholdet på Metochi med et ferieopphold et annet sted på øya.

Det har heldigvis vært mindre smittespredning i Hellas enn i Norge, og veldig lite på Lesvos.

I UDs reiseinformasjon fremkommer det også at: "I løpet av mai har Hellas gradvis startet gjenåpningen av samfunnet.

Fra 15. juni åpner Hellas for reisende fra 29 land, inkludert Norge. Du finner informasjon om hva som gjelder av vilkår for innreise til Hellas på det greske utenriksdepartementet nettside: Greece welcomes the world "

I ventetiden fram til vi kan reise igjen, blir Metochi pusset opp og vedlikeholdt. Det sankes oregano og kamilleblomster, ryddes og ordnes. Mye av det som det ikke er så mye tid til vanligvis, blir gjort nå. Staben er ved godt mot, men alle ser fram til at det skal være mulig å ta imot gjester igjen.

Alle er hjertelig velkommen, også de som ikke er ansatt ved UiA.

Det finnes direktecharter med Ving/Apollo og greie ruteflyforbindelser ellers. Vi kan bestille transport fra flyplassen i Mytilini (MJT) til Metochi.

Ta kontakt med Kari Grødum på kari.grodum@uia.no for mer informasjon.

Foto: Knut Bry