Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Senter for ung kunst og kultur opprettet

Den 1. januar 2015 opprettes Senter for ung kunst og kultur ved Universitetet i Agder.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senteret etableres med utgangspunkt i det eksisterende prosjektkontoret som har administrert nettsamfunnet Trafo.no og talentutviklingsordningen Cultiva Ekspress.

Det nye senteret vil fortsatt drifte og administrere Trafo.no og Cultiva Ekspress. I tillegg vil senteret arbeide med flere større og mindre tidsavgrensede prosjekt som har barn og unge som målgruppe.

- Vi ønsker at det nye senteret skal være en slags «prosjekt-hub» eller «plattform» som etablerer, driver og administrerer gode kunstprosjekt for barn og unge, sier senterleder Inger Margrethe Stoveland. - Gjennom arbeidet med Trafo og Cultiva Ekspress har vi allerede mye erfaring med å drive kunstprosjekt for barn og unge. I tillegg har vi en rekke gode samarbeidspartnere på kunstfeltet. Både på det frie feltet og med mere etablerte kunstinitiasjoner. Disse partnerne vil være viktige nøkkelspillere når vi nå skal utvikle flere nye kunstprosjekt for barn og unge.

Senteret vil bruke de konkrete prosjektene senteret gjennomfører til å samle kunnskap, kompetanse og erfaring på kunst for barn og unge.

- Plasseringen vår på Fakultet for kunstfag er viktig, sier Stoveland. - Fakultetet sitter på kompetanse og kunnskap om kunstformidling, kunstdidaktikk osv. Fagmiljøene er derfor viktige sparringspartnere i utvikling av nye prosjekt. Fagmiljøene på Fakultet for kunstfag vil også bli viktige samarbeidspartnere når senteret på sikt skal samle og utvikle kompetanse på kunst og kultur for barn og unge.

Les mer om prosjektene til Senter for ung kunst og kultur.