Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Redningskonferansen 2021

Forskningsprosjektet INSITU deltok med stand på årets Redningskonferanse i Bodø 20-21.september.

Forsidebilde av redningskonferansen

Opprettelsen av Hovedredningssentralen i 1970 ga Norge en moderne redningstjeneste, som siden har hatt et unikt samvirke med både offentlige, frivillige og private organisasjoner. Årets 50-årsjubileumskonferanse ble åpnet av H.K.H. Kronprins Haakon, og vår PhD student Kristine Steen-Tveit og Kjetil Rustenberg representerte INSITU-prosjektet sammen med Mikael Snaprud fra Tingtun.

Prosjektet INSITU – Informasjonsdeling for felles situasjonsforståelse – er finansiert av SAMRISK-programmet i Norges Forskningsråd. Prosjektet skal utvikle kunnskap og løsninger for effektiv informasjonsdeling mellom beredskapsaktører for å støtte felles situasjonsforståelse. 

Kjetil Rustenberg, forsker ved CIEM

Felles situasjonsforståelse og samvirke var en rød tråd under årets konferanse, og det trekkes frem som et område hvor det fremdeles er behov for fokus og forbedringer.

En gjennomgang av leirskredet i Gjerdrum i desember 2020 viser utfordringene knyttet til bruk av kart, og deling av informasjon både via karttjenester og nødnett. I det videre arbeidet med evaluering og forbedring etter slike hendelser vil kunnskapen og løsningene fra INSITU-prosjektet være verdifulle for å etablere en felles situasjonsforståelse, sier Kjetil Rustenberg, forsker ved CIEM.