Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Hvordan kan teknologi bidra til bærekraftig omstilling?

Torsdag 18.november inviterer Senter for Digital Transformasjon ved UiA (CeDiT) og Digin til et innholdsrikt frokostmøte hos Bølgen Bærekraftsenter. På agendaen er det svært dagsaktuelle spørsmålet: Hvordan kan teknologi bidra til bærekraftig omstilling?

Bilde av FNs bærekraftsmål

Teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT-Norge, Mali Hole Skogen leder den nasjonale GoForIT-satsingen, og tar turen til Kristiansand.

– Vi er allerede i gang med å bygge et team av eksperter fra akademia, forskning, IKT-bransjen og bransjeorganisasjoner. Her skal vi utvikle Norges viktigste arena for kunnskapsutvikling i skjæringspunktet mellom digitalisering og bærekraft. Vi står på trappene til å utvide arbeidet til resten av Norden, sier Skogen. 

GoForIT-nettverket har allerede vært i dialogmøte med næringsministeren, og snart står møte med Stortingsgruppen til regjeringspartiene for tur.

Leif Skiftenes Flak er leder for CeDiT og en av grunnleggerne av GoForIT.

- Vi opplever en enorm entusiasme knyttet til å forstå og utnytte sammenhenger mellom digitalisering og bærekraftig utvikling i GoForIT. Samtidig vet vi at vi har meget kompetente og godt organiserte næringsklynger på Sørlandet som arbeider parallelt med liknende tematikk. Her er det åpenbart vinn-vinn å dele erfaringer.

På frokostmøtet vil Stine Bjønnstu Holthe (bærekraftsdirektør, Bulk) og Gisle Eckhoff (konserndirektør, Bulk) holde et spennende innlegg om hvordan Bulk arbeider.

Men hvordan jobber egentlig klyngene og deres medlemsbedrifter med tematikken? Det får du svar på under panelsamtalen hvor vi har med oss følgende deltakere:

  • Cathrine Stien, daglig leder, Digin
  • Jan Helge Viste, prosjektleder digitalisering, GCE Node
  • Tonje Holand Salgado, leder for digital omstilling, Eyde-klyngen
  • Synnøve Elisabeth Aarbrekk, daglig leder Visit Sørlandet

Panelsamtalen ledes av Nina Kyllingstad, rådgiver for næringsutvikling, Agder Fylkeskommune.

Spiren serverer oss en deilig vegansk og bærekraftig frokost denne dagen.
Arrangementet er gratis. 

Meld deg på her