Fokus på arbeidsforhold og fremtidig karriere

De midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger bidrar til suksess og internasjonalisering av institusjonen, både innen akademia og industri. Jeg ønsker å representere dem som en viktig del av universitetet.

Lucia Castro Herrera

Institutt for informasjonssystemer

Hvorfor stiller du til valg?

– Jeg ønsker å representere de midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger ved UiA som en viktig del av universitetet. De midlertidig tilsatte bidrar til suksess og internasjonalisering av institusjonen, både innen akademia og industri. I tillegg forstår jeg viktigheten av balanse mellom arbeid og privat/familieliv og en strukturert tilnærming til vårt daglige liv som forskere.

– Jeg bestemte meg for å stille til valg for universitetsstyret etter en samtale med noen kolleger om fremtidig karriere når stillingene våre avsluttes. Usikkerheten og den midlertidige karakteren som kjennetegner jobbene våre, gjør vår situasjon annerledes enn mange andre ansatte og studenter. Som internasjonal student, innvandrer og mor kan jeg kjenne meg igjen i mange av de utfordringer og mulighetene som vi midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger møter i løpet av vår tid ved UiA.

– Jeg har tverrfaglige ferdigheter og kunnskaper innen norsk språk og samfunn, og det vil være en ære for meg å representere de midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger i universitetsstyret kommende periode. Jeg vil arbeide for å forbedre kommunikasjon, muligheter og arbeidsforhold og sikre at vi som ph.d.-studenter, postdoktorer og anen undervisningstilsatte har gode kompetanser for å konkurrere i arbeidsmarkedet og representere universitetet på en best mulig måte når vi går videre i våre karrierer.

Hva er de 3 viktigste sakene du vil arbeide for hvis du blir valgt inn i universitetsstyret?

1. Karriereutvikling: Enten det blir i industrien eller akademia så skaper vi fremtiden for våre karrierer i løpet av vår tid ved UiA. Vi er universitetets fremtidige representasjon i stillingene vi tar etter at kontraktene våre er avsluttet. Derfor må vi utvikle de ferdighetene vi trenger for å konkurrere i arbeidsmarkedet. Jeg vil minne styret om viktigheten av rollen vår for den kontinuerlige utviklingen og internasjonaliseringen av universitetet.
  2. Arbeidsforhold: Det er ingen hemmelighet at vi for tiden befinner oss i en unntakssituasjon. Universitetet har gjort en god jobb med å håndtere situasjonen, men vi har behov for kontinuerlig støtte. Selv om vi har tilpasset våre oppgaver og forventinger til den nåværende situasjonen, er presset for å fullføre oppgavene i tide, forventninger, balanse mellom arbeid og privatliv og isolasjon viktige saker spesielt i forhold til COVID-19 situasjonen som må adresseres av det kommende styret. Jeg vil arbeide for at de midlertidig ansatte blir hørt, og at vi sammen kommer til gode løsninger slik at vi får mest mulig ut av tiden vår ved UiA.
  3. Samskaping og kommunikasjon: jeg mener at midlertidig tilsatte kan spille en mer aktiv rolle som gir midlertidig tilsatte muligheter til å utvide vår undervisning, forsknings- og nettverksmuligheter og samskaping er en av verdiene til universitetet. Midlertidig ansatte får ofte ikke anledning til å delta i disse muligheter og bruke de ressursene som er tilegnelige og noen ganger forblir ubrukt. Jeg vil sørge for at kommunikasjonslinjene blir bedre, både på engelsk og norsk, slik at vi ikke går glipp av muligheter og informasjon.

Hvilke egenskaper/kompetanse har du som gjør at dine kollegaer bør stemme på deg?

– Jeg er for tiden tillitsvalgt innen ph.d.-programmet til institutt for informasjonssystemer. Jeg jobber kontinuerlig for at dialogen skal være mest mulig åpne og at stipendiater og postdoktorer får den støtten som trengs for å komme i mål med forskningen. Jeg er beredskapsleder av yrke og har evnen til å være rolig og raskt vurdere situasjoner. I tillegg kan mine internasjonale og norske erfaringer være en fordel for universitetsstyret i møte med behovene til midlertidig tilsatte. Dessuten har jeg god evne til multitasking og til å ha oppmerksomhet på detaljer.

Litt om deg:

Utdanning:

• 2019 –         Ph.d.- student/stipendiat ved instituttet av informasjonssystemer – Universitet i Agder, Kristiansand, Norway

-        Forskingsområde: Innhenting av informasjon fra sosiale medier innen krisehåndtering.

• 2012-2014 Mastergrad i ingeniørfag (MSc Engineering Management) – The George Washington University, Washington, D.C. USA

-        Fokusområde: krise- og risikohåndtering.

• 2002- 2007 Bachelorgrad i ledelse- og utenrikspolitisk studier – Universidad Externado de Colombia, Bogotá, Colombia

-        Oppgave: Human Smuggling: “World’s Responsibility” – En studie av menneskelige smugleruter og trender fra og til Colombia.

Arbeidserfaring:

• 2015–2017 Kommunikasjonsrådgiver – flerspråklig mobil- og sosiale medierspesialist ved Federal Emergency Management Agency (FEMA) – Office of External Affairs – Washington, DC, USA
  • 2015–2017 Hjelpelærer innen GIS for Public Health ved The George Washington University – Washington, DC, USA
  • 2014 – 2015 Operasjonssenteranalytiker ved G4S – Fannie Mae – Washington, DC, USA
  • 2012 – 2014 Informasjonstjenestekoordinator ved Det internasjonale valutafondet (IMF) – Technology and General Services Department – Washington, DC, USA
  • 2008 –2012 Rådgiver ved Det internasjonale valutafondet (IMF) – Western Hemisphere Department – Washington, DC, USA

Styreerfaring:

• 2020 - 2021 – Ph.d.- tillitsvalg innen ph.d.-programspesialiseringen i informasjonssystemer ved Universitet i Agder.

Se profilsiden til Lucia Castro Herrera her.