Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Personer tilstede i auditorium med foredragsholder, bilde.
Det var godt oppmøte på det første Alumnitreffet for alumner og studenter ved studiene i folkehelse, idrett og ernæring.

Alumnitreff for folkehelse, idrett og ernæring

Etter å ha tatt alle forhåndsregler knyttet til smittevern, arrangerte UiA Alumni og linjeforeningen Trisalus treff for studenter og alumner ved studiene i folkehelse, idrett og ernæring tirsdag 3. november på campus Kristiansand.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var både studenter og alumner fra de fleste utdanningene ved Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving og Institutt for ernæring og folkehelse til stede på arrangementet som samlet rundt 40 deltagere til ulike foredrag, og matservering og mingling i etterkant.

For å treffe flere studentgrupper og alumner var det invitert inn tre ulike foredragsholdere;

  • Sondre Skarli, alumn fra idrettsutdanningene, tidligere landslagstrener i skøyting og fagansvarlig i Olympiatoppen Sør.
  • Vegard Nilsen, fylkesdirektør for folkehelse i Agder fylkeskommune.
  • Lise Sofie Nøss, alumn fra bachelorprogrammet i ernæring og ernæringskonsulent.

 

Interessante foredrag

Idrettsalumn Sondre Skarli, åpnet foredragsrekken med å snakke om sine refleksjoner rundt trenerrollen og hvordan man blir og er en god trener. Han trakk frem at det er viktig å kjenne utøveren man trener, og at man må være tilpasningsdyktig med tanke på at ikke alle utøvere trenger det samme for å prestere optimalt. Samtidig mente han det var svært viktig å ha både faglig- og pedagogisk kompetanse samt erfaring fra idretten. Til slutt oppfordret han til å la utøverne stille krav til trenerne og at det var viktig å stå sammen som trener og utøver i medgang, men ikke minst i motgang.

Foredraget til fylkesdirektør for folkehelse Vegard Nilsen, handlet om hvordan det står til med folkehelsen på Agder. Hovedpoenget i hans foredrag var at man ønsker å skape et samfunn som fremmer helse i hele befolkningen og reduserer sosiale forskjeller. For å få til dette er det viktig at det jobbes bredt med folkehelse på de arenaene som allerede finnes, som barnehage og skole. Her er det viktig å ha et forebyggende fokus og sette inn tidlige tiltak selv om de ikke er like lette å evaluere som andre type prosjekter som settes i gang.

Til slutt var det ernæringskonsulent Lise Sofie Nøss som hadde sitt foredrag om veien fra å være student til å være i arbeidslivet. Hun tok oss med på en spennende reise fra drømmen om drive noe eget innen ernæring via utveksling i Australia og starten på Instagramkontoen lisesofies, til jobben hun nå har som ernæringskonsulent ved Varigslank, vektklinikk og samtidig drive en egen bedrift. 

Det var tre ulike, men interessante foredrag og publikum fulgte nøye med og hadde mange spørsmål i etterkant av foredragene.

 

Flere Alumnitreff

I etterkant av foredragene ble det servert mat, og mange av deltagerne ble igjen og minglet. Det var god stemning blant deltagerne og flere lurte på når neste Alumnitreff skal arrangeres. – Det var utrolig gøy at vi klarte å gjennomføre et trygt alumnitreff i en ellers utfordrende tid, og vi har fått flere tilbakemeldinger på at både studentene og alumnene synes dette var veldig interessante tema. Vi må få til flere alumnitreff hvor alumner og studenter møtes, sier Maiken Græsli McNeill, leder av UiA Alumni. 

Mingling i Vrimlehallen, bilde

Flere tok seg tid til litt mat og mingling etter foredragene.

 

 

Linjeforeningen Trisalus er fornøyd

Trisalus som var med å arrangere Alumnitreffet er også godt fornøyd med gjennomføringen. - Vi opplevde det som et utrolig kjekt og lærerikt arrangement. Det er veldig inspirerende og motiverende for oss studenter å høre på alumnene sine ulike erfaringer, deres utvikling karrieremessig, og hva de har lært på veien. Mer av dette!, sier styremedlemmene Herolinda Shatri, Stine R. Henriksen, Mathilde S. Brownrigg, Martine D. Havnes, Kine Bjerkholt og Sigrid Å. Ellefsen.

Styret til linjeforeningen, Trisalus, bilde

Linjeforeningen Trisalus var med på å arrangere Alumnitreffet