Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Alumni-intervju: Martin Bysheim

Jeg har alltid hatt interesse for trening og helse, og da jeg kom over dette studiet følte jeg det passet meg.

Martin Bysheim

Rådgiver i Seksjon for Fag- og yrkesopplæring i Rogaland Fylkeskommune

Navn: Martin Bysheim

Utdannelse: Bachelor i folkehelsearbeid

Uteksaminert: Desember 2012

Stilling: Rådgiver i Seksjon for Fag- og yrkesopplæring i Rogaland fylkeskommune

 

Hva er dine beste minner fra studietiden i Kristiansand?

Mine beste minner er selve byen Kristiansand og alle de nye menneskene jeg ble kjent med under studiene. Ved siden av studiet jobbet jeg som bartender. Her var det et veldig godt arbeidsmiljø og jeg har utrolig mange gode minner sammen med dem.

Hvorfor valgte du å studere folkehelsearbeid?

Jeg har fagbrev som forskalingssnekker, men hadde lyst til å ta høyere utdanning. Jeg har alltid hatt interesse for trening og helse, og da jeg kom over dette studiet følte jeg det passet meg. Det er en utdannelse hvor jeg kunne dra nytte av tidligere erfaringer og samtidig bygge på i fremtiden. Dette er noe jeg har gjort, og vil fortsette å gjøre. Jeg har fått mulighet til å arbeide veldig variert grunnet min bachelor i folkehelsearbeid. 

Hva har du gjort siden studietiden?

Jeg startet rett i jobb etter studiet, og startet som HMS-rådgiver for en bedriftshelsetjeneste i Bergen. Der jobbet jeg med å følge opp bedrifter i sitt arbeid med HMS. Jeg fikk også være med på helsekontroller for ansatte i bedrifter sammen med våre bedriftssykepleiere. Jeg fikk stor nytte av det jeg lærte i studiene om forebyggende arbeid i denne jobben. Her jobbet jeg i 3,5 år før jeg flyttet til Stavanger.  

I Stavanger startet jeg hos AS3 Employment som karriererådgiver for arbeidsledige som mottar stønad fra NAV. Her arbeidet jeg med oppfølgingstiltak og hadde tett oppfølging av mennesker som lenge har stått utenfor arbeidslivet for å avklare og kartlegge deres personlige og faglige kompetanse, hjelpe dem til å bli bevisstgjort på sine kompetanser og skape en endring i livet. Her jobbet jeg til ut januar 2020.

Jeg startet i ny jobb som Rådgiver i Seksjon for Fag- og yrkesopplæring i Rogaland fylkeskommune 3 januar 2020. Her skal jeg følge opp læreforhold, lærebedrifter og prøveavviklinger. 

Tips til nåværende folkehelsestudenter på UiA for å bli mer attraktive etter studiene:

  1. Vær kreativ og åpen når du er på jakt etter en jobb. Folkehelse er et allsidig studium og det er mange stillinger der ute som hvor arbeidsoppgavene omhandler folkehelse på en eller annen måte. 
  2. Begynn å følg med på jobber som lyses ut tidlig, og søk før du er ferdig med studiene. Mange stillinger blir ikke utlyst, så ta kontakt med arbeidsgivere og spør om jobb.