Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Alumni-intervju: Inger Løwø Syvertsen

Mine beste minner har jeg fra året jeg tok friluftsliv. På grunn av alle de fantastiske opplevelsene naturen gav meg det året, fikk jeg et brennende engasjement for at barn og unge skal oppleve det samme.

Inger Løwø Syvertsen

IFO leder og kurslærer

Navn: Inger Løwø Syvertsen 

Utdannelse:  Årsstudium, bachelor og master i idrett (2015)

I tillegg studert veiledningspedagogikk, PPU, engelsk og friluftsliv.

Stilling: IFO leder hos IK Gimletroll og kurslærer i Agder idrettskrets 

Hva er dine beste minner fra studietiden i Kristiansand?

Mine beste minner har jeg fra året jeg tok friluftsliv. På grunn av alle de fantastiske opplevelsene naturen gav meg det året, fikk jeg et brennende engasjement for at barn og unge skal oppleve det samme. Da jeg våknet opp i min egenbyggede snøhule og kikket ut av hula, fikk jeg sol i fjeset og så ut over et snødekt landskap. Det bildet og den følelsen er ubeskrivelig! Alle turene vi hadde på ski, på sykkel, til fots og til vann gav meg store inntrykk og en enorm friluftsglede. 

Hva var grunnlaget for ditt studievalg ved UiA?

Favorittfaget mitt på skolen var alltid kroppsøving. Fordi jeg ikke visste hva jeg ville studere, bestemte jeg meg for å søke på årsstudium idrett. Det året var helt fantastisk! Jeg fortsatte med årsstudium friluftsliv fordi flere av studentene jeg tok idrett med hadde gode erfaringer med det studiet. Jeg stortrivdes. Jeg tok deretter beslutningen om å søke bachelor i idrett, senere master i idrettsvitenskap, PPU og tok ett år engelsk. Jeg er dermed utdannet som lærer i kroppsøving og engelsk. Det ble en naturlig vei med de valgene jeg tok underveis i studiet. 

Hvordan ser en normal arbeidshverdag ut for deg?

En arbeidsdag i IK Gimletroll er veldig todelt. Fra morgenen av har jeg møter, svarer mail, planlegger aktivitet, har kontakt med trenere i klubben, fakturerer osv. Etter lunsj henter jeg barn i minibuss, instruerer mine instruktører i deres oppgaver for dagen, har det overordnede ansvaret for utstyr, aktivitet, matservering, kontakt med foreldre, tar tak i uønskede situasjoner med barna og ser til at alt går som planlagt. 

For Agder idrettskrets holder jeg kurs i barneidrett. Jeg holder aktivitetslederkurs for trenere og instruktører. Dette kurset er et 14 timers kurs som gir deg kunnskap og trygghet til å drive variert aktivitet for barn under 12 år som utvikler hele barnet (fysisk, motorisk, psykisk og sosialt).

Hvilken del av UiA sine studier har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Jeg har hatt nytte av både den teoretiske og praktiske utdanningen min ved UiA. 

Hva gjør du om 10 år?

Jeg ønsker å fortsatt jobbe med friluftsliv og idrett. Mitt ønske er å jobbe på et universitet/folkehøyskole eller i en organisasjon som fremmer en aktiv livsstil.  

 

Tips til studenter:

  • Engasjer deg/jobb som frivillig.
  • Søk på stillinger før du er ferdig utdannet.
  • Ta kurs og øk kompetansen din/styrk CV’en.