Foreslå kandidater til UiAs utdanningspris

Alle studenter og ansatte kan foreslå kandidater til UiAs utdanningspris 2018. Vinneren stikker av gårde med 100.000 kroner og uvisnelig heder.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetslektor Jørn Hustad (bildet) og avdøde Arne Leland fikk Utdanningsprisen 2017 for arbeidet som bidrar til at sykepleierstudentene på UiA er blant landets beste. (Arkivfoto: Ingrid Anthonsen)

Universitetslektor Jørn Hustad (bildet) og avdøde Arne Leland fikk Utdanningsprisen 2017 for arbeidet som bidrar til at sykepleierstudentene på UiA er blant landets beste. (Arkivfoto: Ingrid Anthonsen)

Kandidatene er UiA-ansatte som gjør en ekstraordinær innsats for å gi studentene god undervisning, og samtidig trekker kollegene med seg på å tenke nytt. Eller «Utdanningsprisen tildeles en person, et miljø eller en enhet som har markert seg positivt for læringsmiljøet og studiekvaliteten», som det heter i statuttene.

- En tydelig påskjønnelse

- Utdanningsprisen skal oppfattes som en tydelig påskjønnelse til arbeid som bidrar til nyskaping og utvikling, sier Anne Marie Sundberg i Studieavdelingen. Hun er saksbehandler for Universitetsstyret, som deler ut prisen.

Utdanningsprisen er hittil gitt til enkeltpersoner, men også et miljø eller en enhet kan få den.

Universitetsstyret tildeler prisen, som deles ut på universitetets årsfest til høsten.

Slik foreslår du:

Fristen for å nominere kandidat er 15. mai 2018.

Studenter, ansatte og grupper/enheter og miljøer ved UiA kan foreslå kandidater.

Det er utarbeidet et eget nominasjonsskjema. Nominasjonen skal være begrunnet, men være på maksimalt tre sider. Send forslaget til Studieavdelingen v/Anne Marie Sundberg.

Les mer om pris, nominasjon og statutter  på Utdanningsprisen ved UiAs nettsted.

Prisutvalget innstiller

Prisutvalget vurderer de nominerte kandidatene og inviterer inntil fem kandidater til videre konkurranse. I konkurransen må kandidatene legge frem dokumentasjon som demonstrerer nyskapende utviklingsarbeid knyttet til læringsmiljø og/eller studiekvalitet og resultatene av dette arbeidet.

Ønsker du selv å delta i konkurransen om utdanningsprisen, må du argumentere for at du bidrar til et godt læringsmiljø og god studiekvalitet. Du må også kunne dokumentere arbeidet med disse sakene og resultatene av arbeidet. Få ytterligere veiledning som kandidat.

Frist for å fremme søknad er 1. september 2018.

Prisvinnere de seneste årene er Jørn Hustad og Arne Leland ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap (2017), Reidun Renstrøm ved Institutt for naturvitenskapelige fag (2016), Agnes-Margrethe Bjorvand ved Institutt for nordisk og mediefag (2015) og Jørn Schau ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk (2014).

Jørn Hustad (til venstre) og avdøde Arne Leland jobbet sammen for å motivere sykepleierstudentene ved Universitetet i Agder til egeninnsats. Det fikk de Utdanningsprisen 2017 for. Leland fikk prisen post mortem. (Foto: Arkiv)

Jørn Hustad (til venstre) og avdøde Arne Leland jobbet sammen for å motivere sykepleierstudentene ved Universitetet i Agder til egeninnsats. Det fikk de Utdanningsprisen 2017 for. Leland fikk prisen post mortem. (Foto: Arkiv)