Feirer 25 års samarbeid i Indonesia

– UGM og UiA har et institusjonalisert vennskap. Det vil vi styrke og utvide videre, sier rektorene ved begge universitetene. Professor Stein Kristiansens rolle som brobygger ble spesielt løftet fram under jubileet.

– Vi vil styrke samarbeidet mellom våre to universitet sa rektor Ir. Panut Mulyono i sin hilsen. Her mottar han et bilde i gave fra UiAs rektor Frank Reichert.

Et langt samarbeid ble feiret med fest, fagseminar og strategiske samtaler mellom Universitas Gadjah Mada (UGM) og Universitet i Agder i Yogyakarta i Indonesia i helgen. UGM er det eldste og største universitetet i Indonesia.

Mange var med og feiret

Norges ambassadør til Indonesia Vegard Kaale og Indonesias nye ambassadør til Norge Todung Mulya Lubis, var begge med på både fest og fagseminar.

Det var også en rekke ledere fra begge universitet. Fra UiA deltok blant annet viserektor Stephen Seiler og dekan Kristin Wallevik fra Handelshøyskolen ved UiA, og dekan Anne Halvorsen ved Fakultet for samfunnsvitenskap.

Rektor ved UGM, Ir. Panut Mulyono, Indonesias nye ambassadør til Norge Todung Mulya Lubis og viserektor ved UGM, Paripurna P. Surgarda.

UiA var også representert ved fire studenter fra utviklingsstudiet, Nathalie Kliment, Karianne Khron Taranger, Elise Haaland Leveraas og Frida Neverdal Olsen som alle er på utveksling ved UGM denne våren.

Fra UGMs akademiske stab deltok en rekke tidligere utvekslingsstudenter til UiA, og som har både master- og eller ph.d.-grader fra Grimstad og Kristiansand.

– Vi er veldig glad for samarbeidet, og UGM ønsker å fortsette dette og å utvide samarbeidsområdene til felles nytte. Vennskapet og kontakten menneske til menneske vil også øke vår forståelse av samfunnet, sier rektor Ir. Panut Mulyono i sin hilsningstale.

Vennskap

UiA har en utvekslingsavtale med UGMs Faculty of Economics and Business og Faculty of Social & Political Sciences. Samarbeidet mellom UGM og UiA har ført til at om lag 750 norske studenter har besøkt Indonesia gjennom disse årene. Det har vært studenter ved utviklingsstudiene ved UiA og HiA og ADH før det. Og det har vært siviløkonomstudenter som de siste årene også har hatt praksisopphold i Indonesia hos norske bedrifter i tillegg til å være på utveksling hos UGM.

Fire UiA-studenter var med på feiringen. Fra venstre Karianne Khron Taranger, Elise Haaland Leveraas, Frida Neverdal Olsen og Nathalie Kliment.

Fire UiA-studenter var med på feiringen. Fra venstre Karianne Khron Taranger, Elise Haaland Leveraas, Frida Neverdal Olsen og Nathalie Kliment.

Det har også kommet mange indonesiske studenter som utvekslingsstudenter til UiA - både på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

En rekke ansatte ved begge universiteter har nytt godt av samarbeidet, som har gitt viktige bidrag til forskningen gjennom en rekke vitenskapelige publiseringer skrevet i samarbeid mellom forskere på UGM og UiA.

Nære vennskap erblitt knyttet mellom studenter og ansatte fra begge land.

Rektor Frank Reichert understreket dette vennskapet i sin tale.

– Som venner har vi ledd sammen og vi har grått sammen, sa Reichert og minnet slik den tragiske ulykken da to norske studenter omkom i en kinobrann, mens de var på utveksling ved UGM i 2002.

Professor Stein Kristiansen ble hyllet gjennom feiringen. Her av sin kollega og venn gjennom mange år, Pujo Semed, Assosiate professor ved Department of Antropology ved UGM.

– En av oss

Professor Stein Kristiansen ved Handelshøyskolen ved UiA har vært sentral i samarbeidet mellom de to universitetene, og hans innsats ble trukket fram i talene fra begge rektorene.

– Stein Kristiansen er en av oss, og veldig nær oss. Han er en flink lærer og god kommunikator, og ikke minst veldig hjelpsom. Indonesia er hans andre hjemland, sier rektor Ir. Panut Mulyono.

– 25 års samarbeid er også mange års hardt og målrettet arbeid. Stein har vært sentral gjennom alle disse årene og det er veldig flott å se fruktene av det arbeidet, sier dekan Kristin Wallevik.

– Samarbeidet har gitt svært gode resultater, både for de involverte fakultetene og for UiA som helhet, sier dekan Anne Halvorsen.

Ivrig samtale rundt festbordet. Fra venstre dekan Kristin Wallevik, viserektor Stephen Seiler, ambassadør Vegard Kaale og rektor Frank Reichert.

– Vi ønsker å lære mer om demokrati. Derfor er akademisk samarbeid viktig, sa Indonesias nye ambassadør til Norge, Todung Mulya Lubis, da han hilste forsamlingen.

Nurul Indarti og mannen Fathul Wahid tok hver sin mastergrad i Norge 2000-2003.  Fathul gjennomførte en ph.d. ved Institutt for informasjonssystemer i 2010 til 2013. Begge arbeider nå ved UGM.

Nurul Indarti og mannen Fathul Wahid tok hver sin mastergrad i Norge 2000-2003.  Fathul gjennomførte en ph.d. ved Institutt for informasjonssystemer i 2010 til 2013. Begge arbeider nå ved UGM.