0
Hopp til hovedinnhold

En helg med innovasjon og nettverksbygging

200 studenter fra hele Norge har vært på helgesamling på Sørlandet for å jobbe med innovasjon og entreprenørskap. Flere bedrifter var med for å la seg inspirere av kreative studenter.

Start UiA. Lokalavdelingen til Start Norge

Start UiA. Studentene i lokalavdelingen har stått på for å arrangere Start Forum for medstudenter fra hele landet. Foto: Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen.

Start Norge er en nasjonal studentorganisasjon for innovasjon og entreprenørskap. Lokalavdelingen på Universitetet i Agder var vertskap for det årlige arrangementet Start Forum som samler studenter fra utdanningsinstitusjoner i Norge.

– Det har vært en fantastisk helg. Vi har fått vist frem Sørlandet, UiA og våre gründermiljøer til studenter fra hele landet, sier Zelia Johansen Moss, leder av Start UiA og masterstudent i innovasjon og kunnskapsutvikling på UiA.

Bygger kompetanse og nettverk
Da studentene ankom Kristiansand fredag hadde de et hektisk program foran seg, planlagt av UiA-studentene. De startet med teambuilding i gründermiljøene Coworx og Makerspace på fredag og fortsatte helgen i Kristiansand Dyrepark. Der skulle studentene jobbe med innovasjonscaser fra næringslivet på Sørlandet.

– Start Forum arrangeres to ganger i året, og nettverket som skapes blant deltakerne fra de 18 institusjonene som var påmeldt er svært viktig. Når vi er så mange er det viktig med sosiale aktiviteter for å bygge lag. Vi får også ny kompetanse gjennom dyktige foredragsholdere, sier Moss.

Samarbeid med næringslivet
Det var fire bedrifter som presenterte hver sin case som studentene arbeidet med i grupper. DnB, NorgesEnergi, Andersen Mekaniske Verksted i Flekkefjord og Decentralize IT, en gründerbedrift startet av IT-studenter ved UiA. Geir Arne Gundersen, markeds- og kommunikasjonssjef i NorgesEnergi, er glad for bidraget fra Start Forum.

– Studentene bidrar til innsikt i fremtidens behov og krav, og dersom vi skal styrke vår konkurransekraft vil den innsikten kunne bli avgjørende, sier Gundersen.

Han ser frem til å gjennomgå innspillene fra studentene på Start Forum.

– Studentenes innspill kan bety at vi må revurdere og tenke nytt, eller vise at vi er på riktig spor. Uansett utfall ligger det mye kunnskap og læring i slike samarbeid, sier Gundersen.

Engasjerte studenter arbeider med case fra DnB på Start Forum

Engasjerte studenter arbeider med case fra DnB på Start Forum. Foto: Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen.

Start UiA-lederen er glad for at det er et aktivt næringsliv på Sørlandet som har vært med å skape innhold til de 200 tilreisende og lokale studentene.

– Vi hadde delt studentene inn i fire grupper på forhånd som fulgte deltakerne gjennom helgen. I arbeidet med casene jobbet de først to timer med en case og så byttet vi rundt etter en pause. Vi får svært gode tilbakemeldinger på casearbeidet både fra deltakerne og bedriftene, sier Moss.

Foredrag som treffer studenter
På lørdagens gallamiddag hadde studentene besøk fra GCE Node og Skral Festival som på hvert sitt vis fortalte spennende forretningshistorier.

– GCE Node er jo en stor global aktør, som har mye å tilføre av kunnskap. Men også Skral som er en gründerhistorie fra Sørlandet med sin sjarm og unikhet som de er gode på å formidle, treffer midt i blinken for studenter som ønsker å skape noe på egen hånd, sier Moss.

Fra venstre: Stian Westbye, Markedsføringsansvarlig for Start Forum Vår; Charlotte Øverbekk, prosjektleder for Start Forum Vår; Zelia Moss, leder av Start UiA.

Fra venstre: Stian Westbye, Markedsføringsansvarlig for Start Forum Vår; Charlotte Øverbekk, prosjektleder for Start Forum Vår; Zelia Moss, leder av Start UiA. Alle har lagt ned stor innsats for å få Start Forum i havn. Foto: Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen.

Viser frem muligheter på UiA 

Moss er opptatt av å vise frem tilbudene på UiA når de først har 200 studenter på besøk. Mange holder på med en bachelorgrad, og er i tenkeboksen på om og hvor de skal studere videre.

– Jeg pleier å omtale mitt studium som en skjult juvel. Innovasjon og kunnskapsutvikling er et utrolig bra studieprogram med forelesere ut av en annen verden. Det er mange rundt om i landet som ikke vet hva UiA er og hvilke muligheter som finnes her, og det liker vi å vise frem når vi har alle på besøk, sier Moss.

____________

Kan bli konsernsjef i Adecco
Moss er en svært aktiv student. I tillegg til å studere til en master har hun vært studentambassadør for UiA og leder for Start UiA. Nå er hun også en av ti finalister til å bli sommerens konsernsjef i Adecco, en sommerjobb som hadde over 5 000 søkere.

– Det har vært en gøy og lærerik opplevelse. Jeg tror at kombinasjonen av det jeg studerer og at jeg har vært aktiv ved siden av studiene har gjort at jeg har kommet så langt. Nå gleder jeg meg til å reise til Oslo og møte de andre på samlingen vi skal ha før de velger ut den som får jobben. Uansett hvordan det går er jeg takknemlig for å ha fått være med, og jeg har lært mye i prosessen, sier Moss.

Send studiet på mail