Undervisningsverkstedet lanserer en ny podkast til deg som er nysgjerrig på hvordan teknologi kan brukes på kreative måter i undervisning.
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bak konseptet står lærerstudentene Camilla Walla og Matias Smørvik. Hver søndag legger de ut en ny episode hvor de tar for seg en arbeidsmetode, teknologi eller tema de vil utforske nærmere. Med seg i studio har de alltid en gjest med god peiling.
Til nå har de spilt inn sju episoder som legges ut fortløpende i ukene som kommer. I tillegg produseres det nye episoder på løpende bånd. Podkasten har fått navnet Undervisningsverkstedet; i klasserommet. I løpet av året kommer også søsterpodkasten med navnet Undervisningsverkstedet; i barnehagen.
– Om det er noen der ute som har forslag til et spennende tema eller en interessant gjest, setter vi stor pris på tips, sier Matias.
Så langt har de rukket å utforske blant annet programmering i norskfaget og hvordan man kan bruke roboten Sphero, som mange skoler allerede har tilgang på, til å lage fortellinger. Ellers har temaene vært bruk av VR-briller, podkast i seksualundervisning, digitale ekskursjoner, gaming, Zoom-undervisning, digitale fortellinger og interaktive skjermer.
Begge programvertene har drevet litt med både radio og podkast på fritiden, men forteller at de har måtte føle og snuble seg litt frem til det ferdige produktet. Både teknisk og faglig var det mye som måtte erfares og læres.
– Det har vært utrolig gøy! Og litt skummelt selvsagt. Episodene begynte litt knotete da en faglig podkast har vært helt nytt for oss begge, men jo mer vi spilte inn jo tryggere ble vi. Ikke minst har det vært utrolig lærerikt, forteller Camilla.
Både Camilla og Matias er ansatt i Undervisningsverkstedet på UiA, hvor de jobber en dag i uka ved siden av lærerstudiene. Det er her de finner mye av sin inspirasjon til podkasten, både gjennom teknologiene som fins i rommet og ikke minst i møter med nytenkende og kreative studenter, faglærere, praksislærere og forskere.
– Vi har blitt utsatt for ganske mye forskjellig teknologi og kreative læringsmetoder gjennom jobben, som vi vil prøve å formidle til flest mulig. Jeg blir utrolig gira av å høre alt det spennende som undervisere finner på. Nå som all undervisning er flyttet vekk fra auditoriene er det heller ikke mye aktivitet på Undervisningsverkstedet. Da er det fint å kunne bruke litt tid på podkast-prosjektet her, mens resten av campus ligner litt på en spøkelsesby, sier Matias.
Selv om ambisjonene om lyttertall og topplister er nokså beskjedne, håper de at noen vil finne inspirasjon, læring eller underholdning gjennom å lytte til podkasten.
– Det er jo det jeg synes er så fint med denne podkasten, at den kan brukes til ganske mye. Selvsagt oss lærerstudenter som vil sluke til oss alt av kunnskap og inspirasjon mens vi kan, men jeg tror og håper den også kan brukes av lærere. Jeg håper at podcasten vår kan være inspirerende, og gi den ekstra lille dytten til å prøve noe nytt. I tillegg vil jeg tro at mange forelesere og fagfolk i lærerutdanningen kan finne den interessant, sier Camilla.
Du kan høre på og følge podkasten i Spotify, Google Podcast, Pocketcast, Podkaster og Soundcloud. Den er også å finne på nettsiden til Undervisningsverkstedet.
Første episode hører du her:
Har du tips eller tilbakemeldinger kan du kontakte oss på uv-post@uia.no.