Praktisk erfaring til fremtidig jobb

Matias Smørvik

Lektor 8-13, samfunnsfag

Hva er dine arbeidsoppgaver som studentmedarbeider i Undervisningsverkstedet?

Det handler for det meste om å betjene rommet. Det er derfor viktig å selv være kjent med rommet for å kunne hjelpe. Studenter og faglærere kommer innom fordi de ønsker høyere digital kompetanse. Vi hjelper til ved å vise mulighetene som finnes i bruk av teknologi i undervisning. Det er en stor fordel med rommet at studentene kan øve seg til praksis.

Hvorfor ønsket du denne jobben?

Jeg ønsket å jobbe som studentmedarbeider for egen del ettersom jeg selv skal jobbe i skolen. Jeg synes det er morsomt å kunne snu om på klasserommet ved å gjøre litt utradisjonelle ting. Som studentmedarbeider får jeg innblikk i ulike teknologier og hvordan de kan brukes i undervisning. Det gir mange gode ideer til hvordan undervisningen kan varieres. I tillegg lærer jeg hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Hvilke fordeler har Undervisningsverkstedet?

Undervisningsverkstedet har gode muligheter som kan bidra til å skape en mer variert skoledag. En skoledag kan ofte virke lang og ensidig. Jeg mener det er viktig å ikke bare drive frontal undervisning, men også prøve å skape motivasjon hos elevene ved å gjøre noe alternativt. Digital teknologi kan forsterke inntrykk ved hjelp av lyd og bilde, og gir dermed større mulighetsspekter. Lære ved å gjøre er viktig!

Tekst og foto: Elise Kure