Det finnes mange muligheter med lite

Jon Stener Wold

Lektor 8-13, samfunnsfag og engelsk

Hva er dine arbeidsoppgaver som studentmedarbeider i Undervisningsverkstedet?

Jeg fungerer hovedsakelig som en støtte for alle som kommer innom. Jeg veileder og hjelper til med bruk av utstyr. I tillegg er jeg med på å utforske og utvikle rommet. Det er en del faglærere som har begynt å bruke rommet i undervisning, og da blir min oppgave å hjelpe de ved å vise mulighetene som ligger her.

Hvorfor ønsket du denne jobben?

Å jobbe i Undervisningsverkstedet er relevant fordi det er rettet mot mitt yrke og min studieretning. Erfaringen jeg får her er noe jeg har savnet gjennom utdanningen. Jeg er interessert i å få innsikt i ulike måter å bruke teknologi på i klasserommet, og skriver også masteroppgave om akkurat det. Det kan se ut til at det er få som bruker teknologi i praksis, men heldigvis er det stadig flere som prøver seg.

Hvilke fordeler har Undervisningsverkstedet?

Fordelen med Undervisningsverkstedet er at det er et fremtidsrettet rom. Tanken bak er nemlig «fremtidens klasserom». Jeg synes det er viktig å huske at det ikke bare er dyre dingser som kan gi god læringseffekt. Alt fra modelleire til den dyreste teknologien kan gi god læringseffekt. Det å lytte til faglærerne som er innom om mulighetene som finnes i det forskjellige utstyret lærer jeg mye av. Det er åpenbart at det finnes mange muligheter med lite!

Tekst og foto: Elise Kure