Hvilke arbeidsformer skal studentene delta og jobbe med i matematikkfaget på GLU?
Studentene skal delta i ulike praktiske workshops hvor de blir kjent med ulike digitale verktøy og ressurser til bruk i matematikkundervisning. Det legges vekt på studentaktive arbeidsformer, hvor det er mindre lærerstyrt undervisning. Studentene skal bruke ulike digitale verktøy for å lage/bruke eksempelvis undervisningsvideoer, interaktive lærebøker, digitale arbeidsark, dynamiske geometriverktøy, regneark, presentasjoner med mer. De skal gjøre erfaringer og reflektere rundt bruk av digitale verktøy i klasserommet.
Hvordan ser dere for dere at faget har endret seg etter prosjektperioden?
Digitale verktøy har blitt et naturlig hjelpemiddel som brukes av studenter og lærere i nær sagt alle timer. Der man før i stor grad brukte papir og blyant bruker mange studenter nå matematikkspesifikke verktøy og kommunikasjonsverktøy.
Programmering kommer inn som nytt emne i grunnskolen, og blir derfor også vektlagt i matematikkundervisninga på lærerutdanninga.
Hvorfor er det viktig for fagmiljøet å være med i ProDiG-prosjektet?
Universitetsmiljøet må også være en lærende organisasjon som utvikler seg i takt med den utviklingen som foregår i skolen. Et prosjekt som ProDiG gir lærerutdannere ved Institutt for matematiske fag en unik mulighet til å utvikle seg i samarbeid med lærere fra praksisfeltet. Dette er nyttig og lærerikt for begge parter.
Hva kjennetegner profesjonsfaglig digital kompetanse i matematikkfaget?
Didaktikk:
Ledelse av læringsprosesser:
Samhandling og kommunikasjon:
Endring og utvikling:
Ansvarlig for siden: Walter Wehus <walternwSPAMFILTER@uia.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)>