Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Podkaster fra Universitetet i Agder

Flere fagmiljøer på UiA formidler kunnskap og tar opp aktuelle temaer i podkastene sine. Her finner du dem samlet på ett sted, men søk også gjerne på "Universitetet i Agder" i podkast-appen din.

Skeiv dagsorden

Thea Litschi og Mary Ann Skretteberg Andersen fra Senter for Likestilling tar for seg aktualitetssaker om det som rører seg på det skeive feltet.

Kunstig intelligens

Professor Morten Goodwin i samtale med Maren Schelbred Thormodsæter om nye fremskritt innen kunstig intelligens.

Grunnstoffene

Grunnstoffene

Bli med på et dypdykk ned i hvert enkelt av alle våre 118 grunnstoff og forstå dets betydning for våre liv på jorden og i universet.

Filosofipod

Filosof Einar Duenger Bøhn leser og diskuterer filosofibøker sammen med venner og bekjente.

Pod Britannia

Pod Britannia er en podkast om britisk politikk, kultur og samfunnsliv. Den utkommer annenhver fredag og setter søkelys på aktuelle tema fra Storbritannia.

Menn i barnehagen

Mib–podden er en podkast for menn i barnehagen og andre mennesker som er interessert i barnehagen sett fra ulike kjønnsperspektiv.

Student på UiA

UiA-studentene Eirill og Christina forteller om livet som UiA-student, viser frem ulike studier ved UiA og gir deg nyttige tips og triks både for studievalget og studentlivet.

Tean i tanga

Er du klar for å stikke tean i tanga? Dykk ned i spennende temaer om kysten, havet og det som bor der sammen med forskere fra Centre for Coastal Research ved Universitetet i Agder.

Kampen om den sanne Jesus

Er det grunnlag for å hevde at det finnes én lære om Jesus I Det nye testamente? I hvilken grad kan fremstillingene av Jesus beskrives som mangfoldige blant de første kristne? Eller er mangfoldet en moderne oppfinnelse?

Colletts kafé

Her kan du oppdage kva forskarar på Fakultet for humaniora og pedagogikk gjer og finn ut når dei forskar på historie, språk, utdanning, religion, litteratur, filosofi, pedagogikk og media.

Spøkelser etter avdøde størrelser

En podkast med uformelle diskusjoner om matematikk, drevet i regi av MatRIC – Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching.

Helse- og idrettspraten

Bli med når forskere fra Fakultet for helse- og idrettsvitenskap deler fra sine forskningsfelt. UiA tilbyr etter- og videreutdanning på flere av temaene i podkasten.

Læringspodden

Læringspodden er en podkast om læring og skole som lages av faglærere som jobber med DeKomp og lærerutdanning på UiA.

Eilertpodden

Vil du ha en kort introduksjon til relevant forskning og å få mer oversikt over samfunnsvitenskapelige spørsmål, er dette podkasten for deg.

Differentiated Integration

Join us as we delve into topics related to an increasingly differentiated Europe in a Post-Brexit world. In a coffee table-style discussion, we bring together leading academic researchers and practitioners.

QiA - Skeiv i Agder

I denne podkasten vil du bli kjent med ulike mennesker i og utenfor Agder, som gjennom hvem de er eller gjør utfordrer normer og forestillinger rundt kjønn, seksualitet, kropp eller tro.

Muhabbet

Grupper av fagfolk innen sosial- og helsefagene møtes i en samtalemetode som kalles Muhabbet. Tema er ukjent før samtalen, og deltakerne byr på spontane refleksjoner i et dialogisk format.

Klassens time

Birgitte Wergeland underviser i pedagogikk på PPU/lektorutdanningen ved Universitetet i Agder. I denne podkasten tar hun opp temaer som studentene ønsker å lære mer om.

Undervisningsverkstedet

Lærerstudentene Camilla og Matias utforsker hvordan ny og gammel teknologi kan brukes i klasserommet, med gjester som har prøvd ut et spennende opplegg eller kan en hel masse om et bestemt tema.

Spør forskeren

Bli med når vi spør UiA-forskere fra ulike fagfelt mer eller mindre dagsaktuelle spørsmål.

Andre podkaster fra UiA

Her finner du enkeltepisoder og miniserier som ikke hører hjemme i noen egen podkast.