Hva holder de på med på Universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig?
En lørdag hver måned inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning. Forskere fra UiA holder foredrag med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt.
Arrangementet ledes av professor emeritus Dag G. Aasland.
Tid: Kl. 13.00
Sted: Grimstad bibliotek
- Lørdag 28. januar
Tema: Gøy med grammatikk!
«Ska mi hjem te du?». Hvorfor hører vi dette, hvor og når oppsto det – og er det feil? Elin Gunleifsen har forsket på utviklingen og variasjonen av pronomen i språket, særlig i Agder. Hun vil svare på disse og mange andre spørsmål om språket og fortelle hvorfor grammatikk er viktig.
Foredragsholder: Elin Gunleifsen, førsteamanuensis, Fakultet for humaniora og pedagogikk
- Lørdag 25. februar
Tema: Flått og flåttbårne sykdommer
Hva er flått og hvor trives den? Hvilke sykdommer kan flått føre med seg? Hva kan disse sykdommene føre til og hvordan kan de behandles? Hvordan kan vi unngå flåttbitt og hvordan fjerne flåtten?
Foredragsholder: Yvonne Kerlefsen, rådgiver, Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer
- Lørdag 25. mars
Tema: Hva er e-sport?
Dataspill er både et leketøy og en måte å lære på. Hvordan har de utviklet seg? Hva bør vi alle vite om e-sport? Hva slags læring kan den bidra med? Hvilke utfordringer ser vi og hvordan kan de møtes? Hvilket potensial ligger det i e-sport for framtidig utdanning og arbeidsliv?
Foredragsholder: Rune Andersen, Fakultet for teknologi og realfag
- Lørdag 29. april
Tema: Det norske bibelbeltet – geografiske og kulturhistoriske perspektiver
De store folkebevegelsene som vokste fram på 18- og 1900-tallet, kom hver på sitt vis til å prege tenkesett og samfunnsliv i Norge. Den kristelige lekmannsrørsla fikk sterkest oppslutning i de sør- og vestlige kystområdene. Hva var det med sør- og vestlendingene som gjorde dem til så ivrige pietister?
Foredragsholder: Bjørg Seland, Fakultet for humaniora og pedagogikk