Suksessfull sommerskole med internasjonal foreleser

50 deltagere møttes denne uken til sommerskole i entreprenørskap. Foreleser var Bill Aulet fra Massachusetts Institute of Technology.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreleser og gründer Bill Aulet underviser til vanlig på MIT. Denne uka var han på UiA, foto.
Foreleser og gründer Bill Aulet underviser til vanlig på MIT. Denne uka var han på UiA.

- Det var helt fantastisk, spesielt for meg som er teknolog. Sommerskolen ga innsikt i hva entreprenørskap egentlig er, og Bill Aulet har et rammeverk for dette basert på forskning som fungerer. Han er personlig i måten han underviser på, og det gikk rett hjem hos meg, sier Emil Mühlbradt Sveen, som selv er gründer i Droptech.

- Utrolig givende

50 deltagere deltok på sommerskolen.

50 deltagere deltok på sommerskolen, foto.

Sommerskolen er arrangert av Handelshøyskolen ved UiA, som en del av et samarbeid bestående av seks norske universiteter og høyskoler.

Bill Aulet har selv startet flere selskaper, og Sommerskolen varte fra 4. til 7. juni, med temadager om entreprenørskap og gründervirksomhet. Deltakerne fikk bryne seg på flere oppgaver, som produktspesifisering og digitalisering.

- Dette er utrolig givende. 50 deltagere fra forskjellige bransjer og stadier som gründere får opplæring fra en erfaren gründer og foreleser fra MIT. Vi får et felles språk å snakke om entreprenørskap på, og det skapes begeistring for å sette ideer ut i livet, sier Bjørn-Tore Flåten, instituttleder ved Handelshøyskolen og leder for UiA Nyskaping,.

- Kan være et vendepunkt

Det ble arrangert et besøk til campus Grimstad.

Det ble arrangert et besøk til campus Grimstad, foto.

I tillegg til undervisning i Kristiansand fikk deltagerne også besøke campus Grimstad, og på kveldstid var det nettverksbygging, sosialisering og bedriftspresentasjon på CoWorx og M Beach Club.

- Jeg ble kjent med mange kule folk og prosjekter, og mulige fremtidige partnere og personer vi kan spille videre på. Bill Aulet understreket også hvor viktig det er å vite hvem kunden er, så nå setter vi oss ned og ser på om markedet vi har valgt, er det beste for oss. Sommerskolen kan være et vendepunkt for vårt prosjekt, sier Sveen.