Copenhagen Business School (CBS) har ett av Skandinavias beste akademiske miljø innen digitalisering. Nå inviterer Handelshøyskolen Executive ledere og ansatte i næringslivet til et skreddersydd studieopphold ved CBS.
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Handelshøyskolen Executive tilbyr kurs og studietilbud på deltid for ledere og fremtidige ledere i næringslivet.
– I første omgang ønsker vi å samarbeide om et program innen digitalisering og digital transformasjon, en tematikk som blir stadig mer aktuell i dagens arbeidsliv, sier Camilla Hannaas, prosjektleder ved Handelshøyskolen Executive.
– Rundt 80 ledere gjennomførte i høst kurset Lederskap, digitalisering og endring, hvor de har fått et godt grunnlag for å forstå og utføre nødvendige endringstiltak i dagens digitale- og svært skiftende markeder. Nå tilbyr vi en internasjonal oppfølger og håper at studentene synes dette er like spennende som oss, sier hun.
– Danske selskaper er noen av de mest digitale i Europa, og CBS har et av Skandinavias beste akademiske miljø innen digitalisering. Dette gjør studieoppholdet til en unik mulighet for deltakerne på Executive MBA-studiet til å lære av de beste, sier professor Leif Skiftenes Flak.
Han er direktør ved CeDiT - Senter for Digital Transformasjon ved UiA, som er en av samarbeidspartnerne som deltar på studieoppholdet.
Første del av programmet handler om hvordan den digitale utviklingen endrer samfunnet og økonomien, og hvordan den endrer livene våre fundamentalt. Deretter blir deltakerne utfordret på hvordan digital innovasjon og ny teknologi endrer hvordan bedrifter og organisasjoner driver virksomhetene sine. Kreves det ny kompetanse og nye ferdigheter?
Programmet for studieoppholdet er utviklet i samarbeid mellom CBS Executive, institutt for digitalisering ved CBS og Handelshøyskolen Executive ved UiA og har fått tittelen «Digitalization – business transformation and leadership in the digital age”.
– Besøket vil gi deltakerne verdifulle perspektiver og et lærerikt innsyn i hvordan danske bedrifter og ledere takler den digitale utviklingen, sier Hannaas.
Gjennom bedriftsbesøk i mindre grupper vil deltakerne få inngående kunnskap om hvordan ulike type danske bedrifter står i og utvikler seg i dagens digitale landskap.
Gruppen skal besøke store konsern som TDC Group, DSV og A. P. Møller – Mærsk, men også utvalgte små og mellomstore bedrifter samt teknologiselskaper som Copenhagen Fintech og IoT Denmark.
– Gjennom workshop og andre sosiale arrangementer håper vi at deltakerne benytter seg av muligheten til å utvide sitt nettverk og bli bedre kjent. Gjennom UiAs nettverk får de også en unik mulighet til å knytte kontakt med anerkjente forskere og fagansatte ved en av Skandinavias ledende handelshøyskoler, avslutter Hannaas.
Relaterte saker: EU har de to siste årene kåret Danmark til Europas mest digitaliserte land