Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Sommerskole for gründere

I Entrepreneurship Summer School får gründere fra hele Sør- og Vestlandet lære om entreprenørskap fra en verdensledende ekspert. UiA er med for tredje år på rad.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilde, deltakere samlet i trapp.
En stor delegasjon fra Agder deltar på sommerskolen. I midten står Bill Aulet, som er hovedforeleser.

– Målet er at gründere og vekstbedrifter skal få lære det de trenger for å utvikle idéer  til bærekraftige virksomheter, og å øke sine muligheter for suksess. Folk kommer fra store deler av Sør- og Vestlandet for å lære, og knytter kontakter på tvers av regioner, sier Bjørn-Tore Flåten, leder for Senter for Entreprenørskap og Sosial Innovasjon ved UiA. 

Foreleser fra MIT

Sommerskolen i entreprenørskap holdes i år ved Universitetet i Stavanger, med rundt 90 deltagere. Foreleser er Bill Aulet, daglig leder for Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship ved Massachusetts Institute of Technology. 

Bilde, klasserom

Rundt 90 deltagere er samlet for fire dagers sommerskole på UiS.

– Deltakerne får innblikk i innhold og kontekst for å designe og starte vekstbedrifter. Læringen skjer gjennom praktiske eksempler, oppgaver, forelesninger og møter med andre gründere. Deltakerne utvikler forretningsmodeller, og møter aktører som kan bidra med råd, finansiering og kompetanse, sier Flåten.

Vil skape arbeidsplasser 

Initiativet til sommerskolen stammer fra et samarbeid mellom universitetene i Agder, Stavanger og Bergen, Høgskulen på Vestlandet, BI og NTNU. 

– Vi håper sommerskolen bidrar til bedre utvikling av vekstbedrifter i flere regioner, slik at flere arbeidsplasser blir skapt, sier Flåten.