Sørlandsbedrifter får hjelp til endring av UiA

Flere store bedrifter på Sørlandet jobber med digitalisering og innføring av ny teknologi. Deres problemstillinger blir eksamensoppgaver i kurset «Lederskap, digitalisering og endring» ved Handelshøyskolen Executive.

Syv store sørlandsbedrifter er med på eksamensgjennomføringen.

- Det er flott å koble studenter med pågående, viktige prosesser i næringslivet, sier Knut Lindland, prosjektkoordinator i Agder Fylkeskommune.

De er én av totalt syv bedrifter som er med i eksamensgjennomføringen. Handelshøyskolen Executive ønsker å gi studentene en mest mulig reell og praktisk eksamen knyttet til endringsledelse. Bedriftene skal presentere en problemstilling de jobber med til studentene, som så skal jobbe med problemstillingen og presentere mulige tiltak til bedriften.

- Gøy måte å teste ideer

- Vi skal ha inn to grupper studenter, med fem i hver gruppe, som får testet seg på de vanskelige problemstillingene vi er oppe i. Vi håper dette kan gi oss noen interessante tanker og aspekter vi kan benytte oss av, sier Lindland.

Hilde Vik, Camilla Hannaas og Torbjørn Hekneby, bilde.

Hilde Vik og Camilla Hannaas ved Handelshøyskolen Executive og doktorgradsstipendiat Torbjørn Hekneby.

Bedriftene som skal være med på eksamen er Agder Fylkeskommune, Agder Energi, Fædrelandsvennen, Agder Kollektivtrafikk, Cameron Sense, Elkem Carbon, og Dyreparken Utvikling.

- Vi ser et behov for å forbedre og utvikle oss innen digitale områder, og har startet et internt prosjekt for å se på dette. En eksamen blir en gøy måte å få teste ut våre ideer, og få nye innspill fra studentene, sier økonomidirektør Lasse Tønnessen i Dyreparken Utvikling.

- Hva håper dere å få ut av samarbeidet?

- Vi er veldig spente på om det dukker opp tanker og ideer som vi ikke har tenkt på. Vi håper og tror at dette blir en vinn-vinn, for å jobbe med akademia kan gjøre at vi tenker nytt og annerledes, sier Tønnessen.

Minimum to års yrkespraksis

«Lederskap, digitalisering og endring» er et betalt kurs ved Handelshøyskolen Executive, og er en del av UiAs etter- og videreutdanning. Kurset retter seg mot ledere eller fremtidige ledere i næringslivet, og for å kunne søke opptak må du minst ha en bachelorgrad og to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Ansvarlig for kurset er Torbjørn Hekneby, som også har tilrettelagt samarbeid med bedriftene.

- Hekneby har god kjennskap til vår virksomhet, og mente vi passet godt som en case-bedrift. Vi jobber for å bli stadig mer kundeorienterte, og ønsker å få nye perspektiver fra studentene. Vi forventer mye av flinke folk, og det er herlig å få en annen innfallsvinkel til måten vi leverer våre tjenester på, sier Thomas Ruud Jensen, utviklingssjef og nestleder i Agder Kollektivtrafikk.

Problemstillingene jobbes med som en gruppeeksamen, og studentene begynner på eksamensoppgaven 30. november.