Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Ny lederutdanning i Risør

Våren 2024 arrangeres kurs i prosjektledelse for bedrifter og virksomheter i Risør-regionen. Tilbudet kan kombineres med jobb, og åpnet for søknader 1. oktober. Alle samlingene i kurset vil foregå i Risør.

Bildet viser næringssjef Einar Brønlund i Risør kommune.
Næringssjef Einar Brønlund i Risør kommune er glad for det nye kurset i prosjektledelse. Foto: Privat

Kurset skal gi deltakerne kunnskap om sentrale teorier, prosjektbeskrivelser, overordnet planlegging, usikkerhetsfaktorer og suksesskriterier, for å nevne noe. Kurset er samlingsbasert, og samlingene vil være i Risør våren 2024.

– Vi har mange små og mellomstore bedrifter i Risør som jobber med ulike prosjekter, som service- og industrinæringen og mindre bedrifter med bare et par ansatte. Her har vi prøvd å senke terskelen veldig for å delta, fordi vi vet at mange bedrifter ikke har mulighet til å sette av mye tid til kompetansebygging. Vi håper mange benytter muligheten, for dette er kompetanse som trengs i vår region, sier næringssjef i Risør kommune Einar Brønlund.

– Ønsker å lære prosjektledelse

Én av søkerne til kurset er Anders Oppegaard. Til daglig driver han selskapet Ragg, som driver med miljørelaterte prosjekter.

– Alt jeg gjør er selvlært, og det er sikkert mye jeg kan gjøre både bedre og smartere. Vi jobber mye med prosjekter, og jeg ønsker å lære meg prosjektledelse fra bunnen av, sier Oppegaard.

Han startet firmaet i 2008 med en kompis. Nå har firmaet vokst til 5-10 ansatte, avhengig av årstid. Med økt størrelse kommer også større krav til prosjektene, noe han vil lære mer om i kurset i prosjektledelse.

– Vi er med i en del offentlige anbudsrunder, og der er det store krav til å dokumentere hvordan arbeidet planlegges og gjennomføres. Det er viktig å ha god kontroll gjennom prosjektet, og å kunne levere et komplisert prosjekt til tidsfrist. Og ikke minst vil bedre prosjektledelse gi meg mer ro i sjelen, sier Oppegaard. 

Bildet viser Anders Oppegaard.

Anders Oppegaard er en av søkerne til kurset i prosjektledelse. Foto. Privat

Vil tilby andre kurs

Ved stor interesse vil samarbeidet videreføres, og nye kurs bli tilbudt. Foreløpig er det planlagt å tilby kurs i grunnleggende bedriftsøkonomi høsten 2024.

– Vi vet at behovet for denne kompetansen er stor, og dette er ett av flere tiltak for å heve nivået i Risør. Jeg håper vi kan nå ut til de som trenger dette og som ikke har deltatt på noe slikt før. Det er viktig å gi næringslivet noen dytt for å komme videre, sier Brønlund.

Søknadsfristen til kurset er 1. desember.